2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Képviselő-testületi döntések Gödöllőn

A képviselő-testület április 19-i ülésén egyhangúlag elfogadta a Gödöllői Rendőrkapitányság és a Gödöllő Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2017. évi munkájáról készített beszámolókat.

*
Ugyancsak egyhangúlag szavazott bizalmat a testület dr. Dunai György főorvosnak, akit július 1-jétől öt évre kineveznek a Gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központ igazgatójának.
*
Elfogadta a képviselő-testület Gödöllő Város Önkormányzata 2017. évi zárszámadását és költségvetési maradványa elszámolását, majd módosította a város 2018. évi költségvetéséről és a gazdálkodással összefüggő egyes feladatokról szóló önkormányzati rendeletet.
*
A képviselő-testület számos további rendeletet módosított.
A személytaxival végzett szolgáltatással kapcsolatos rendeletet és a várakozási területek rendjéről szóló helyi jogszabályokat a Rákos – Hatvan vasútvonal korszerűsítése kapcsán írták át.
A Köztársaság úti felüljáró és csatlakozó rámpáinak építése miatt ideiglenes útátjárót kell építeni, az állomás meglévő P+R parkolóján át. Emiatt a Királyi váróval szemben elhelyezkedő, jelenleg díjfizető zónaként üzemelő várakozási terület megszűnik, és a helyén kialakításra kerül a P+R funkció.
A várakozási terület szélén négy férőhelyes taxiállomás helyezkedik el. A P+R funkció kialakítása miatt ez az állomás átmeneti jelleggel megszűnik, helyette a Királyi váró előtti területet vehetik majd igénybe a taxisok.
*
A közterületek használatáról, a közterületek és a vásárok rendjéről szóló rendelet módosítására azért került sor, mert miután a belvárosban több utcát is bevontak a díjfizető várakozási területek közé, a gépkocsival történő ingyenes parkolás lehetősége a Patak térre és Szt. János utcára helyeződött át.
A legnagyobb forgalommal érintett rész a Szt. János utca HÉV sínek felé eső területe. Ott működik a Mesék Háza Óvoda és közel van a buszpályaudvar. A zsákutcában az utóbbi időben ellehetetlenült a parkolás az ott élők számára. Az egész nap ott parkoló idegen autók okozta zsúfoltság, valamint az úttest szűk keresztmetszete miatt szinte napi rendszerességgel fordulnak elő koccanások, gépkocsi meghúzások.
A probléma megvitatására február 20-án tartott lakossági fórumon egyöntetű elhatározás született: az utca végét „mindkét irányból behajtani tilos, kivéve engedéllyel” kiegészítő-táblával látják el.
A rendeletmódosítás előírja, hogy a táblával védett területre mely lakóingatlanok lakói és bérlői igényelhetnek behajtási engedélyt és milyen módon juthatnak hozzá az engedélyekhez.
*
Az önkormányzati lakások és helyiségek bérletére vonatkozó rendelet módosításával a Deák Ferenc téri, költségelven bérbe adható lakások esetében a képviselő-testület lehetőséget ad a lakások 15 éves időtartamnál hosszabb távú bérbeadására piaci lakbér (2000 Ft/m2/hó) fizetése mellett. A szóban forgó bérleti szerződés időtartama öt évvel hosszabbítható meg.
*
Változott az önkormányzat közbeszerzési szabályzata. Néhány rendelkezést a szabályzat alkalmazásának tapasztalatai alapján volt indokolt pontosítani, adott esetben részletesebben kifejteni, és a közbeszerzési jogszabályok változásainak átvezetése is igényelte a módosítást. Aktuális feladattá tette a szabályzat kiegészítését az is, hogy április 15-étől elindult az Elektronikus Közbeszerzési Rendszer. A szabályzat tartalmi felülvizsgálata mellett formai felülvizsgálatra is sor került.
A testület tájékoztatást kapott a Gödöllői Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzatának felülvizsgálatáról is.
*
A Jázmin utca és a Nagyváthy utca burkolatának és csapadékvíz elvezető rendszerének felújítása komoly beruházási igényként jelent meg az önkormányzat és az érintett telephellyel rendelkező vállalkozások részéről. Az egyeztetések során kialakult közös álláspontnak megfelelően 6 vállalkozás kíván a beruházás költségeihez összesen nettó 5 millió forinttal hozzájárulni. Az önkormányzatra jutó fedezetet az idei költségvetés bruttó 24, 7 millió forint mértékben tartalmazza. A két forrás együttesen biztosítja a beruházás fedezetét.
A beruházás megvalósítása érdekében megállapodásokat köt az önkormányzat a beruházáshoz anyagiakkal hozzájáruló Alcu Team 2000 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-vel, az El-Co Tech Elektromos – Kommunikációs Technológiák Kft-vel, az Mg. Falker – GBBR Kereskedelmi és Szolgáltató Bt-vel, a Plastexpress Kft-vel, a Friendship Kereskedelmi és Szolgáltató 2000 Kft-vel és a Sieberz Kft-vel.
*
Elosztották a város közéleti, kulturális egyesületei, egyesületszerűen működő közösségei, civil szervezetei támogatására az idei költségvetésben meghatározott keretet.
*
Polgármesteri beszámolót fogadott el a testület a város nemzeti vagyonát érintő tulajdonosi jogok és kötelezettségek joggyakorlásáról, továbbá a 2017. évi ellenőrzési tapasztalatokról.
*
A testület elfogadta a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ 2017. évi beszámolóját és a 2018. évi munkatervét.
*
Közművelődési együttműködési megállapodás megkötését támogatta képviselő-testület a Gödöllői Civil Kerekasztal Egyesülettel.
*
A képviselő-testület pályázatot ír ki a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ valamint a Gödöllői Városi Múzeum intézményvezetői álláshelyének betöltésére.
*
Soron kívül választottak a fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban közreműködő bírósági ülnököket.

Forrás:Gödöllői szolgálat

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek