2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Gödöllőnek most van választása!

Ez a mondat többször is elhangzott azon az Országjáró fórumon, amelyet Semjén Zsolt miniszterhelyettes, és Vécsey László a terület országgyűlési képviselője, valamint Kolozs Csaba polgármesterjelölt tartott tegnap Gödöllőn.

Mindhármuk beszédében elhangzott, hogy Kolozs Csaba személyében egy olyan jelöltet támogatnak, aki felépítette saját sikeres vállalkozását – tehát alkalmas a város vezetésére, ahol sok embernek ad munkát, négy gyermeket nevel, és a polgári keresztény értékrendet tartja szem előtt. Így a gödöllőieknek most október 13-án van először lehetősége, hogy mást válasszon a polgármester székébe.

Az országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a területén 17 település van, amelyet képvisel, de Gödöllő polgármestere az egyetlen, akivel nem találja meg a hangot, s ez nem rajta múlik.

A jelenlegi városvezetés legfőbb hibájának az együttműködés képtelenséget tartják, amely miatt a város többször hátrányba került, s emiatt beruházások, fejlesztések maradtak el. Ez főleg 2016-tól erősödött föl, amikor Gémesi György megalapította az Új kezdet nevű pártot. Ez az egyetlen város az országban, ahol egy ellenzéki párt elnöke ül a polgármesteri székben. Ezen a helyzeten még csak rontott az, hogy a testület háromszor utasította el a kötelező betelepítési kvóta elleni javaslatot.

A miniszterelnök helyettes azt hangsúlyozta, hogy ezután is lehet majd EU-s forrásokhoz jutni, amiért az ország jelenlegi vezetése mindent megtesz, hiszen nemzethű képviselőket küldött Brüsszelbe, erős nemzeti kormánya van az országnak, amely 2010-ben egy államcsőd közeli állapotban vette át a vezetést, de életképes gazdasági programokkal egy jól teljesítő országot épített fel, de ehhez kell a harmadik feltétel is. Ez pedig az, hogy a településnek olyan polgármestere legyen, aki jó kapcsolatban van az országgyűlési képviselővel, a megye vezetésével, ahol a forrásokat elosztják, a kormányzattal, s nem ellenállásban van mindenkivel, mert a lobby tevékenység ezután sem tiltott, hanem fontos lesz. – Ha nincs értékrendi közösség, akkor ezekből a forrásokból a város kimarad, – mondta. A jelenlegi jelöltnek pedig már most jó kapcsolata van a miniszterelnökkel, a miniszterekkel, a megyei vezetéssel. Nyitott ajtókat döngethet a város érdekében.

Kolozs Csaba polgármesterjelölt, azzal kezdte mondandóját, hogy Gödöllőnek vissza kell állítani a polgári keresztény értékrendet, mert letért erről az útról. Szerinte nem valaki ellen, hanem valamiért kell harcolni. Nem azért nem jött fejlesztés Gödöllőre, mert nem lett volna rá lehetőség, hanem mert a jelenlegi polgármester párbeszéd képtelensége ide vezetett, – mondta. – Mint négy gyermek édesapja azt szeretném, ha a fiatalok olyan Gödöllőn növekedhetnének fel, ahol van perspektíva. Elmondta, hogy az elmúlt hetekben Orbán Viktor miniszterelnökön kívül, aki támogatásáról biztosította, olyan miniszterekkel, és államtitkárokkal egyeztetett, akik a jelenlegi problématérképpel megismerkedtek, s bírja ígéretüket, hogy ezekre közösen megoldást találnak, ha megnyeri a választást.

Melyek ezek a területek?

Többek között: a helyi közlekedés elégtelensége, az elkerülő utak megépítése, az egyetemi szellemi kapacitás jobb kihasználása, a kommunális adó eltörlése, a helyi vállalkozások helyzetbe hozása, befektetők, cégek idetelepítése, a lakosság számára a Gödöllő kártya bevezetése, a lakótelepek panel programja, a parkolás rendjének megváltoztatása, a kormányablak belvárosba helyezése.

Kolozs Csaba zárszavában Kiss Ulrich jezsuita atyát idézte, miszerint: „Nem a siker elérése a cél, hanem a cél elérése a siker.”

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek