2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Pest megyei hírek
  • »
  • Frankfurt és Budapest testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóján jubileumi villamos indult a Nagykörúton

Frankfurt és Budapest testvérvárosi kapcsolatának 30. évfordulóján jubileumi villamos indult a Nagykörúton

December 17-én Frankfurt am Main és Budapest testvérvárosi kapcsolatának 30 éves évfordulója alkalmából ünnepi villamos indult a magyar fővárosban és ezzel egyidőben Németország ötödik legnagyobb városában is.

 

A BKK, a BKV és Budapest Főpolgármesteri Hivatalának szervezésében megtartott ünnepi rendezvényen indították útjára az oldalán a két város nevezetességeit bemutató Combino villamost.

 

A rendezvényen Budapest főpolgármestere hangsúlyozta, hogy a két város kapcsolata sokkal több, mint formalitás, élő hagyományokra épülő partnerség. Karácsony Gergely kiemelte: „Nagy öröm számomra, hogy az elmúlt 30 év együttműködése alapján közös terveket szőhetünk. Egy olyan új Európát szeretnénk megalkotni, amiben a városok nagyobb beleszólással bírhatnak a nagy kihívások megválaszolásában.”

 

Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója megemlítette, hogy a BKV ezzel a villamossal járul hozzá a jubileumi eseményhez. Európa egyik legforgalmasabb villamosvonalán több, mint egy hónapig közlekedik majd az ünnepi díszben pompázó villamos.

 

 

„Egyidőben ünnepeljük a gyönyörűen díszített budapesti villamossal Frankfurtban és a frankfurti villamossal Budapesten a mi csodálatos, 30 éve tartó testvérvárosi kapcsolatunkat, és a mindennapokban is közelebb hozzuk egymáshoz polgárainkat.” – mondta ünnepi beszédében Peter Feldmann, Frankfurt am Main főpolgármestere.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek