2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Fontos változás jön az utazási költségtérítések elszámolásában

Július elsejétől csak akkor lehet elszámolni az utazási költségtérítéshez szükséges számlákat, ha azon szerepel a munkáltató adószáma, vagy a csoportazonosító száma (CSASZ),  így akik  a BKK jegyautomatáiból szoktak számlát kérni, azoknak most érdemes lehet új QR-kódot igényelniük.
Az általános forgalmi adóról szóló törvény szerint 2020. július 1-jétől, szerdától változnak a számla kötelező tartalmi elemeire vonatkozó előírások. A belföldi adóalany felé kiállított számlákon értékhatár nélkül kötelező feltüntetni a vevő adószámát, vagy ha a vevő csoportos adóalany, akkor a csoportazonosító számát (CSASZ). Felhívjuk azon ügyfeleink figyelmét, akik csoportazonosító számmal rendelkező munkáltatónál dolgoznak, hogy július 1-jétől a jegy-, vagy bérletvásárlásról készített számlán szerepelnie kell a csoportazonosító számnak. Ha regisztrációkor ehelyett a munkáltató a saját adószámát adta meg, akkor a számla elszámolhatósága érdekében kérjük, változtassa meg a regisztrált adatait.

Azoknak a munkavállalóknak, akik bérleteiket rendszeresen a BKK jegyautomatáiból vásárolják, és számlát is szoktak igényelni most vizsgálják meg, hogy szükséges-e új QR-kódot kérniük. Ezt a kódot a BKK weboldalán, a következő linken lehet igényelni: https://bkk.hu/automata/szamlaigenyles/fillform.php Az adatok megadását követően a felhasználó egy e-mailt kap, amelyben a BKK-automatáknál történő vásárlás során használandó QR-kódját és annak használatához szükséges információkat találja.

A BKK arra kéri tisztelt ügyfeleit, hogy a kényelmetlenségek és a számlapanaszok megelőzése érdekében minél előbb egyeztessenek munkáltatójukkal a megváltozott számlázási szabályokról és ellenőrizzék a QR-kódjuk megfelelőségét!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek