2022. 12. 9. péntek

Natália
1 EUR 418 HUF
1 GBP 484 HUF

Egyes metrópótló felszíni járatokon már november 2-től utazhatunk

 A BKK a metró középső szakaszának felújítása idején is a legtöbb városrész felől bővíti a lezárt metrószakaszt elkerülő, közvetlenül a belváros vagy az üzemelő metróvonalak felé közlekedő járatok kínálatát. Ezért érdemes megfontolni, hogy úti célunkat ne feltétlenül a metrópótló buszokkal, hanem a nagy kapacitású, többségében az északi és a déli metrópótlás során már megszokott és sikeresen bevált alternatív utazási lehetőségeket nyújtó járatokat kihasználva, új utazási irányok igénybevételével érjük el. Az alternatív eljutási lehetőséget nyújtó járatok döntő többsége már 2020. november 2-ától, hétfőtől használható, hogy hogy a fővárosban utazók megismerhessék és kipróbálhassák a számukra legmegfelelőbb közlekedési módot, ezáltal felkészülhessenek a november 7-én induló belvárosi metrópótlásra.

·        A déli metróvonal-szakaszon megszokott, alternatív eljutási lehetőségeket biztosító buszjáratokkal továbbra is lehet utazni, azaz továbbra is közlekedik a Boráros tér felé a 223M, a Határ úti metróállomás felé a 194M és az Örs vezér tere felé a 161E autóbusz.

·        Az Alacskai úti lakótelep és Pestszentimre térségéből közlekedő 254M gyorsjárat a lezárt metrószakasz elérése helyett a Nagykőrösi út–Illatos út–Soroksári út útvonalon közvetlenül a Nagykörút vonaláig, a Boráros térig közlekedik, ahol a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4–6-os villamosra is át lehet szállni. Az autóbuszokról az 1-es villamosra ezentúl a Közvágóhídnál lehet átszállni.

·        A 23E gyorsjárat ezentúl nemcsak csúcsidőszakban és hétvégén, hanem hétköznap egész nap – azaz csúcsidőn kívül, napközben és este is – közlekedik. A 23E gyorsjárat a Pesterzsébeti lakótelepről induló utasok kényelme érdekében továbbra is a Topánka utcából indul, a lakótelepen körjáratként közlekedik, ezentúl azonban mindig ugyanabban az irányban, a Határ út–Török Flóris utca–Topánka utca–Baross utca nyomvonalon járja be a lakóövezetet.

·        A 72-es trolibusz mostantól 72M jelzéssel hétköznap is meghosszabbított útvonalon, Zugló  – Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Baross utca útvonalőn éri az Orczy tér között közlekedik, többletszolgáltatást kínálva a metrópótló járat belvárosi útvonalán.

·        A 73-as trolibusz a belvárosi kapcsolat erősítése érdekében 73M jelzéssel továbbra is a Bajcsy-Zsilinszky úton át, a Deák Ferenc térig meghosszabbított útvonalon az Orczy térig közlekedik.

·        A Népfürdő utcai és a Dagály utcai lakótelep közvetlen eljutási lehetőségeit fejlesztve a XIII. kerületből a Dózsa György úton át közvetlenül a Keleti pályaudvarig közlekedő a 79-es trolijárat ezentúl 79M jelzéssel meghosszabbított útvonalon, a Népfürdő utcán át a Dagály utcáig közlekedik, érintve a Dunavirág utca–Esztergomi út környékét is.

·        Az újpesti Rózsa utcai lakótelep jobb kiszolgálása érdekében a 20E autóbusz – az északi metrószakasz pótlásakor alkalmazott forgalmi rendhez hasonlóan – megáll a Munkásotthon utcánál de csak a Keleti pályaudvar felé menet

Kertész Z István

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Rablás egy üveg borért
A rendőrök rövid idő alatt azonosították, majd elfogták azt a férfit, ki betört egy 86 éves szendrői idős emberhez. Rablás bűntett elkövetésének me…