2021. 09. 16. csütörtök

Edit
1 EUR 349 HUF
1 GBP 408 HUF

Átadják a felújított Bökényföldi utat és Cinkotai utat november 1-jén

Elkészült Mátyásföld és Rákosliget határán a Bökényföldi út és folytatása, a Rákosligeti határút, valamint a Cinkotai út Rákosligeti határút és Nógrádverőce út közötti szakaszának felújítása, így november 1-től, péntektől újra korlátozások nélkül használhatják az útszakaszokat az arra közlekedők. A fővárosi önkormányzati forrásból, a BKK beruházásában elvégzett felújítás eredményeként – más fejlesztések mellett – megerősítették, több helyen pedig cserélték a teljes közútpálya-szerkezetet, új kerékpárútszakaszok épültek, körforgalmat alakítottak ki a Rákosligeti határút–Cinkotai út kereszteződésnél, új gyalogátkelőket létesítettek és felújították a buszmegállókat. A forgalomkorlátozások megszűnésével az érintett közösségi közlekedési járatok is újra korábbi, menetrend szerinti útvonalukon járnak.

 

A Bökényföldi úton és a Rákosligeti határúton a felújítás részeként az arra közlekedők védelme érdekében egy új forgalomcsillapító szigetet, a Zsemlékes utcánál két új terelőszigetet építettek, illetve a Lokátor utcánál egy új, osztott gyalogátkelőhely létesült. Az Újszász utcában kialakítottak egy balra kanyarodó sávot, a jelzőlámpás csomópont kis mértékű módosításával. Új kerékpárútszakasz épült a Zsemlékes utca és a Rákosligeti határút–Cinkotai úti csomópontban kialakított új körforgalom között, amely körül tovább vezet a kerékpárút, illetve járdát is kialakítottak. Az úttest burkolatát megerősítették, illetve, ahol szükséges, a teljes pályaszerkezet-cserét is elvégezték. A buszöblöket bazaltbeton burkolattal, a buszmegállókat erősített aszfalt pályaszerkezettel építették. A legtöbb buszmegálló peronját és a terelőszigeteket térkővel burkolták. Új közvilágítást létesítettek a gyalogátkelőhelyeknél és a körforgalomnál, energiatakarékos LED lámpatestekkel. A felújított útszakaszok mentén és egyéb XVI. kerületi helyszíneken az elkövetkezendő hetekben számos cserjét és közel 400 fát ültetnek el. Felújították a járdákat és a kapubehajtókat is. A Cinkotai út érintett szakaszán a teljes pályaszerkezetet cserélték, felújították az autóbuszperonok, és a hozzájuk vezető járdaszakaszok burkolatát. A vízelvezetést útmenti/nyílt árkokkal és zárt csapadékcsatornával oldották meg.

 

A forgalomkorlátozások november 1-től, péntektől megszűnnek, a felújított útpályán ettől a naptól megindulhat a kétirányú forgalom. Megszűnik a 46-os, a 146A, a 176E-276E, a 908-as, a 968-as, a 992-es, a 996-996A és a 998-as busz terelése is, ezek a járatok újra korábbi, menetrend szerinti útvonalukon közlekednek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gömörszőlősi Őszelő kulturális nap az ország mesés csücskében, a Szíves Fogadó közösségi ház átadásával és a Gömöri Termékbolt megnyitásával.  …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum