2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Arany János előtt tiszteleg a magyar MTV

Magyar előadók feldolgozásában szólalnak meg a költő versei

Március 15-én a költészeté a főszerep a magyar MTV-n. A tavaly októberben debütált zenecsatorna minden órában három, magyar előadók által megzenésített Arany János verssel tiszteleg a költő és a magyar irodalom előtt. A nemzeti ünnepnapon többek között Horányi Juli YOULÏ, a Tha Shudras és a Margaret Island feldolgozásai csendülnek majd fel az Arany-órákban, a csatorna Facebook oldalán pedig izgalmas nyereményjátékkal várják a zenerajongókat.

 Arany János verseinek feldolgozásával ünnepel a magyar MTV március 15-én. 2017-ben a költő születésnapjának 200. évfordulójára az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program „Arany János 200 Emlékévre” pályázatot hirdetett, amelyre olyan lelkes alkotók jelentkezését várták, akik szívesen bemutatják a költő személyiségét és művészetét az általuk képviselt művészeti ágon belül. A Gold Record-nak köszönhetően kerültek az „Arany Lemez”-re a legjobb feldolgozások, köztük a Tha Shudras, a Horányi Juli YOULÏ vagy a Margaret Island dala, utóbbi előadó klipjét már többször láthatták a zenerajongók az MTV-n. Ehhez hasonlóan a többi megzenésített műhöz is elkészültek a videoklipek, amelyekkel a tavaly októberben debütált hazai zenecsatorna a nemzeti ünnepen szeretne kedveskedni a nézőknek. Az Arany órákban mindig három dal csendül majd fel.

 

Mindemellett a csatorna Facebook-oldalán délelőtt egy nyereményjáték is kezdetét veszi, az MTV Hungary kommentben várja majd a közönség kedvenc költőinek nevét. A Gold Record jóvoltából a kommentelők között koncertjegyeket sorsolnak ki, hárman pedig MTV ajándékcsomagot nyerhetnek tornazsákkal, selfie-bottal és pólóval.

 

Az Arany Lemez dalaihoz készült klipek:

 

Horányi Juli YOULÏ: https://youtu.be/kewtQdwjKCw

Hangácsi Márton: https://youtu.be/zyT-MSPvgqE

Tha Shudras: https://youtu.be/BasiFDcjdxM

Csillag kórus: https://youtu.be/yadrmQaD6yw

Baron Mantis: https://youtu.be/OsulRCfgkFo

FACE’N’BASE: https://youtu.be/S8mrJF8AbjI

InFusion Trio: https://youtu.be/-PPgtvAlADk

Margaret Island: https://youtu.be/AoP0bLc-Gd4

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek