2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A gödöllőiek birtokba vették a kibővített főteret

A címbeli mondat nem túlzás, hiszen még meg sem kezdődött a péntek délutáni ünnepélyes megnyitó, a gödöllői apróságok már hancúroztak a zöld gyepen, ugráltak a trambulinon, és függeszkedtek a mászókákon.

A rendezvényt a Gödöllői Mesék Háza Óvoda tánccsoportjának előadása nyitotta meg.

– Nekünk nagyon tetszik, – mondta mellettem egy idősebb házaspár. Bizony sok város büszke lenne rá, ha ilyen kreatív főtere lenne,- kaptam el három fiatal beszélgetését.

A színpadon a város polgármestere pedig éppen arról beszél, hogy jól döntött a képviselő-testület, amikor az egykori városháza épületének elbontása, és a közvélemény-kutatások alapján a főtér bővítése mellett döntött, bár meglehetősen sokszor dolgoztak ez idő alatt „ellenszélben”.

A fejlesztésre közel bruttó 500 millió fordított az önkormányzat. A játszótérre kerülő játékokat a gyerekek kívánságai alapján állították össze. Mint mondta, az eredeti elképzelésekhez képest csak a szabadtéri színpad fedése nem valósult meg, mivel az újabb százmillió forinttal emelte volna a költségeket. Erre most nem futotta, de nem biztos, hogy később nem valósulhat meg.
Gémesi György elmondta még, a tér arculata még tovább változik, így például Street Art pályázatot írnak majd ki a graffitisek számára, hogy a szabad felületekre az ő munkáik kerülhessenek és visszakerülnek a térre a GIM-ház tablói is, amelyek korábban itt voltak láthatók, s amelyen közismert gödöllőiek mondják el, hogy miért szeretnek itt élni, alkotni.

A köszöntőt követően  az Adventista Egyház a városnak ajándékozott egy defibrillátort, amelyet  Horváth Péter lelkész adott át. Ez az orvosi műszer a hivatal portájára kerül, és az itt dolgozók szakszerű oktatás után valódi segítséget nyújtanak majd az arra szorulóknak.

A szalagot Gémesi György polgármester, dr. Kiss Árpád jegyző, Mészáros Péter (Bau-Trade Kft., ügyvezető igazgató) Madácsi Gábor (LyraFlorae Kft., ügyvezető igazgató), Szörényi Ádám (Innogy Solutions Kft., ügyvezető igazgató) és Mészáros Judit főépítész vágták át.

S, hogy mi minden található a téren?
 Okostöltővel felszerelt oszlopok, amelyek segítségével  telefonok, laptopok és egyéb mobil eszközök tölthetőek – egy évig ingyenes szolgáltatásként -azután olyan oszlop is, ami az UV szintet jelzi, ingyenes Wi-Fi,  új növények, szabadtéri színpad, nyilvános illemhely és pelenkázó, függőágyak, mászókák, csúszda, óriás sakk-készlet. Egyszóval mindaz, amely a felnőttek, és gyermekek szórakozását, pihenését szolgálja.

A polgármester beszélgetésünkkor elmondta, hogy nagyon büszke arra, hogy sok-sok tervezés után, így sikerült megvalósítani a bővítést, mert ez az országban is egyedülálló közösségi tér.

OBE-OL

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek