2022. 07. 6. szerda

Csaba
1 EUR 407 HUF
1 GBP 475 HUF
 • Főoldal
 • »
 • Hírek
 • »
 • Öt dolog, amit biztosan nem szeretnek a betőrök!

Öt dolog, amit biztosan nem szeretnek a betőrök!

Dicsérteben és jutalomban részesültek azok a rendőrök, akik a közelmúltban két eredményes elfogásban is részt vettek Miskolcon, illetve Ózdon.

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Szűcs Tibor, a Telmon Kft. ügyvezető igazgatója 2021. szeptember 21-én Miskolcon adták át az elismeréseket az eredményes felderítésben részt vállaló rendőröknek.

Székely Tamás r. főtörzszászlós, a Miskolci Rendőrkapitányság járőrparancsnoka és Földvári Gábor r. főtörzsőrmester a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság járőrvezetője 2021. január 25-én – a telepített riasztórendszer jelzésére – fogták el azokat az elkövetőket, akik betörtek egy miskolci telephelyre.

Rózsa Sándor r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, Balogh Csaba r. őrmester, és Lázi Norbert r. őrmester az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 13-án működtek közre egy ózdi besurranó tolvaj elfogásában. A gyanúsítottat szintén a működésbe lépő jelzőrendszer riasztása alapján sikerült tetten érniük a rendőröknek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei tudják, hogy mit nem szeretnek a betőrök:

 1. Az elkövetők nem szeretik a rácsokat, riasztókat, a mozgásérzékelős lámpákat, és a túl bonyolult biztonsági záraktól is inkább távol tartják magukat, továbbá a riasztórendszereket.
 2. Ha teheti, a bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
 3. Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is!
 4. A közösségi médiában megosztott információk is ötletet adhatnak a lopások, betörések elkövetéséhez. A betörések elkerülése érdekében csak akkor osszunk meg utazásunkról képeket, pontos információkat, ha biztosak vagyunk benne, hogy azokat valóban csak a szűk baráti körünk látja, vagy halasszuk az élménybeszámolót a visszaérkezésünk utánra.
 5. Különösen fontos, hogy azoknak az ingatlanoknak a vagyonvédelmével is foglalkozzunk, amelyeket csak időszakosan használunk.
 6. A hosszabb időre felügyelet nélkül maradó házakban lehetőleg ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket! Amennyiben mégis így tesz, gondoskodjon védelmükről.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Hiányzott már a Rallye!
A Köbli Károly - Szilágyi Mihály ralipáros egy Škoda Felicia Kitcar fedélzetén vágott neki a 55. Fenstherm Kontakt Mecsek Rallye-nak. Károllyal a pil…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum