2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Őszi szüret – drogokat takarítottak be a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Őszi szüret – drogokat takarítottak be a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Két hét alatt különféle kábítószereket és más illegális tudatmódosító anyagokat foglaltak le, illetve az anyagok terjesztőit vették őrizetbe a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Az országos akciósorozathoz kapcsolódott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság is. A 2021. szeptember 16-a és 31-e között végrehajtott akció elsődleges célja a kábítószerekkel, gyógyszerhamisításokkal kapcsolatos bűncselekmények felderítése, visszaszorítása, és megelőzése volt.

A kéthetes időszak alatt 13 ügyet derítettek fel a rendőrök, amelyek kapcsán elfogták, előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható dílereket, termesztőket. A rendőrségi akciósorozat során a hatóság kiemelt figyelmet fordított a vagyonvisszaszerzésre is, így közel 700 000 forint – a bűncselekmények elkövetéséből származó készpénzt és egyéb vagyontárgyakat – foglaltak le a nyomozók.

Az összehangolt felderítésekben 17 gépkocsival közel 100 rendőr vett részt, illetve fontos szerepet töltött be Csúzli, az Encsi Rendőrkapitányság kábítószerkereső kutyája is.

Az intézkedések során 19 személyt hallgattak ki a rendőrök, és közülük 6 férfit vettek őrizetbe, akiknek a rendőrségi előterjesztés alapján a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A bűnügyi akció eredményességét demonstrálta az a csaknem 1 kilogramm kábítószergyanús anyag (por, kristály, növényi törmelék), amelyeket a rendőrség lefoglalt, majd továbbküldött szakértői vizsgálatra.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nemcsak az őszi kéthetes akció során fektetett hangsúlyt a kábítószerekkel kapcsolatos bűncselekmények visszaszorítására, a szándék úgymond négy évszakos, azaz a felderítések folyamatosak, prioritásként szem előtt tartva a vagyonvisszaszerzést is!

A napokban az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai például dílereket fogtak el, amiről korában már beszámoltunk, továbbá a Miskolci Rendőrkapitányság egy terjesztőt fogott el, illetve október 11-én gyűjtöttek be a nyomozók termesztett marihuána növényeket, és elfogták a terjesztőt is, ezen ügyekben az eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a kábítószerek, az új pszichoaktív szerek mindig kétséges összetételűek és eredetűek, ezért élettani hatásuk kiszámíthatatlan, használatuk akár tragikus kimenetelű is lehet.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Divat lett a kulacs!
A folyadékpótlás fontosságát talán már nem kell senkinek sem magyarázni, mindenki tudja, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitel a kie…
Premier, és online nyíltnap, minden együtt van, ha a rendőri hivatást akarod választani, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. A Borsod-Abaúj-Zemplén M…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum