2022. 01. 28. péntek

Károly, Karola
1 EUR 358 HUF
1 GBP 430 HUF

Országos határrendészeti összesítő

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. december 8-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 294 határsértőt tartóztattak fel és 142 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 24 esetben összesen 142 határsértőt tartóztattak fel Gara, Tompa, Budzsák, Bácsbokod, Homorúd, Mátételke, Bátmonostor, Hetényegyháza, Kelebia, Nagybaracska, Katymár és Hercegszántó-Hóduna közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 135 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ásotthalom, Röszke, Szeged, Mórahalom, Kübekháza, Szeged-Gyálarét és Ruzsa közigazgatási területén.

Komárom-Esztergom megyében 1 esetben 14 határsértőt tartóztattak fel Tata közigazgatási területén.

Pest megyében 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel az M0-ás autóúton.

Somogy megyében 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel Balatonszárszó közigazgatási területén.

Zala megyében 1 esetben 1 határsértőt tartóztattak fel Zalakomár közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, tunéziai, marokkói, líbiai, palesztin, török, jemeni és egyiptomi állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 10 esetben összesen 142 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben:  Bács-Kiskun megyében 9 esetben 137 főt, míg Csongrád-Csanád megyében 1 esetben 5 főt.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában tiltott határátlépés miatt 2 embert fogtak el, 3 esetben embercsempészés miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: police.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Őrizetben a dílerek
A rendőrök elfogták azt a két- tállyai és miskolci - férfit, akik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kábítószert árultak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei …
Szennyezett a levegő Miskolcon
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy az egészségügyi határértéket jelentősen meghaladó a levegő szállópor szennyezettsége Miskolcon. A pmmonitoring…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum