2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • NYÍLT LEVÉL AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTERHEZ – Mikor lesz Magyarországon valódi igazságszolgáltatás?

NYÍLT LEVÉL AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTERHEZ – Mikor lesz Magyarországon valódi igazságszolgáltatás?

NYÍLT LEVÉL AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTERHEZ

Tisztelt dr. Varga Judit igazságügyi miniszter asszony!

Engedje meg, hogy levelemet egy kérdéssel kezdjem: Mikor lesz Magyarországon valódi igazságszolgáltatás?

Az elmúlt évtizedekben hazánkban egyre inkább elterjedt az a bírói és ügyészségi gyakorlat, hogy nem az igazságszolgáltatás, hanem a jogszolgáltatás az első. Ennek következtében oda jutottunk, hogy a bűnözők jogainak védelme fontosabb, mint a tisztességes embereket ért inzultusok megtorlása. A számtalan példából kettőt kiemelnék, amely az elmúlt hetekben történt: Borsod megyében egy többszörösen büntetett előéletű ember támadt rá a vele szemben intézkedő rendőrre, de a Debreceni Járásbíróság nem rendelte el a férfi előzetes letartóztatását, annak ellenére sem, hogy az ügyészség kezdeményezte azt. A másik példa, hogy egy idős ember az értékei védelmében áramot vezetett a bejárati ajtó kilincsébe és a hozzá betörni akaró bűnözőket az áram megrázta. A saját értékeit védő férfival szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás.

Úgy tűnik, hogy a magyar igazságszolgáltatás fordítva ül a lovon, hiszen elsődleges feladata az lenne, hogy a tisztességes, adófizető állampolgároknak – akiknek a pénzéből fenntartják a rendszert – szolgáltasson igazságot. Üldözze a bűnözőket és ítéleteivel rettentse el őket a további bűncselekmények elkövetésétől.

Ezt a liberális szemléletű jogszolgáltatási rendszert, amely hazánkban működik Önöknek már régen át kellett volna alakítaniuk. Számos egyéb hasonló példát tudnék felsorolni, amiből jól látszik, hogy nem elszigetelt esetekről van szó, hanem rendszerszintű problémáról.

Kérdésem, hogy a fent említett két eljárással igazságügyi miniszter asszony egyetért-e?
Tervezi-e és ha igen, mikor és hogyan ennek a liberális szemléletű rendszernek a teljes átalakítását?

Várom mielőbbi válaszát!

Tisztelettel:
Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, Miskolc megyei jogú város önkormányzati képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek