2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Nemzetközi filmek sztárja, mégis alig ül repülőre Goztola Kristina

Nemzetközi filmek sztárja, mégis alig ül repülőre Goztola Kristina

A külföldön legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő és párja Los Angeles-ben bővítették filmes vállalkozásukat

Autóra cserélte a repülőgépes közlekedést Goztola Kristina és Halmi Péter. A külföldön legtöbbet foglalkoztatott magyar színésznő és színész-rendező párja az elmúlt pár hónapban több, mint 5000 kilométert vezettek. A nyaralást számunkra mégsem a tengerpart jelenti, hanem a Balaton.

Goztola Kristina már közel 70 nemzetközi filmben forgatott, olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Jason Clarke vagy Rosamund Pike. 2015-ben első magyar prózai színésznőként kapott meghívást, hogy francia nyelven főszerepet játsszon a világ legrangosabb és legnagyobb színházi seregszemléjén, az Avignoni Színházi Fesztiválon. A négy nyelven kitűnően beszélő színésznő tavaly, párjával közös kisjátékfilmet forgatott, ami két díjat nyert Bollywoodban.

Kétlaki vagy többlaki élet

A művész pár tagjai már négy éve kétlaki életet élnek. 2017-ben alapították meg a Párizs-Budapest központú filmes cégüket, azóta leginkább ez a két város határozza meg a mindennapjaikat. Nemrég azonban bővült a kör mert Los Angeles-ben is nyitottak egy kirendeltséget.

„Számunkra már megszokott ez a kétlaki, vagy inkább többlaki élet. Többször előfordult – míg nem ismertük egymást – hogy ugyanabban az időben, azonos helyen tartózkodtunk éppen Péterrel, de mégsem találkoztunk” – meséli Goztola Kristina színésznő-producer.

„De ahogy a szólás mondja: ami késik, az nem múlik! Tényleg az élet írja a legjobb forgatókönyvet. Ezt rendezőként is bátran mondhatom. Akkor és ott találkoztunk, amikor leginkább szükségünk volt egymásra. Ha mindez 10 évvel ezelőtt történt volna, lehet, hogy elmentünk volna egymás mellett” – teszi hozzá Halmi Péter.

Az itthoni feltöltődés a legjobb

A pár szerint az utazás számukra elsősorban nem a pihenést, hanem a munkát jelenti. „Míg más egy nyári szabadság alkalmával elutazik valamelyik tengerhez, mi inkább a Balatonnál, vagy a Dunakanyarban töltődünk fel” – mondja Péter.

Kristának különösen erős kötődése van a Balatonhoz. „Gyerekként sok időt töltöttem a magyar tenger partján. Nekem az északi oldal a kedvencem, azon belül is: Keszthely, Tihany és Balatonfüred” – meséli a színésznő, aki azt is elárulta, hogy ha munkáról van szó, akkor viszont elsősorban Párizs, Cannes, Monte-Carlo vagy épp Olaszország, azon belül is Róma jöhet szóba.

„Az ‘örök várost’ nagyon szeretjük, nemcsak a történelme és a konyhája miatt, hanem a csodálatos, természetes fényei miatt is, ami a filmezés szempontjából meghatározó szempont”– mondja Krista.

A pandémia mindent megváltoztatott

Az elmúlt egy évüket nekik is meghatározta a pandémia. Nem repültek, még díjátadóra sem, pedig „A Nyaklánc” című alkotásban Kristát díjazta a Los Angeles-i zsűri, ám személyesen ott sem voltak jelen. Mostanában viszont az autóval megtett kilométerek száma ugrott meg. Aminek két oka van. Az egyik: ha forgatni mennek, akkor viszik magunkkal a technikai berendezéseket is, ami sok helyet elfoglal, ahogyan a ruhák is. A másik okról ők maguk meséltek.

„Nekem volt egy nagyon kellemetlen élményem egy amerikai, helyközi repülőút kapcsán, ahol eléggé megijedtem, mert a gépünk viharba került. Azóta nem szívesen repülök” – mondta a színésznő-producer.

Péternek viszont több ilyen negatív élménye is volt. „Egyszer Japánban, szintén egy belföldi út során, az ebéd alatt, hirtelen magasságot váltott a kapitány. Repültek a tányérok, poharak mindefelé. Akkor, ott lepergett előttem az életem. Persze, ha a tengerentúlra utazunk, akkor marad a repülés, de amit lehet most megoldunk autóval.”

Visszajárnak eljegyzésük helyszínére

Péternek az egyik kedvenc helye Róma, Krista pedig imádja New York-ot, de Dél-Franciaországban, Avignon is fontos szerepet tölt be az életében. A közös kedvenc pedig Észak-Olaszországban Muggia, egy kis tengerparti „ékszerdoboz”, ahol az eljegyzésük is volt néhány éve.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum