2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF

NAV-os autóba másolt kulcsot

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan figyeli az online térben, online piactereken bonyolított üzleteket is. Az ellenőrök ezúttal egy olyan vállalkozó nyomába eredtek, aki gépkocsi-indítókulcsok másolását hirdette.

Egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei vállalkozó gépkocsikulcsok másolását hirdette az interneten. Tevékenysége a NAV-ellenőrök figyelmét is felkeltette.

A megbeszélt találkozón azután a NAV munkatársainak egy garázsban tizenöt perc alatt legyártott egy slusszkulcsot ötvenezer forintért. Az átadott pénzről nem adott nyugtát. A NAV-ellenőrök ezután igazolták magukat, és a Bevetési Igazgatóság járőreivel közösen kezdtek ellenőrzésbe. A vizsgálat eredményeként lefoglaltak egy laptopot is, amelyen tíz illegális járműipari szoftvert találtak.

A vállalkozó székhelyén és lakásán folytatódó ellenőrzésben további jogellenesen használt autódiagnosztikai eszköz és szoftver is előkerült.

A vállalkozó tevékenységével hozzávetőleg 3,5 millió forint vagyoni hátrányt okozott. Az ellenőrök szellemi tulajdonjog elleni bűncselekmény elkövetése miatt az eszközöket és szoftvereket lefoglalták és az ügyben feljelentést tettek.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 2024.04.15. napján "Rákkeltő méreg ömlött a Salgó patakba" címmel közöltünk cikket, amelyben valótlanul állítottuk, hogy "Legfrissebb méréseink bizo…

További cikkek