2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Miskolc példát mutat! – Az Önkormányzat és a turisztikai vállalkozások összefogásának köszönhetően pénteken újra kinyit a Barlangfürdő

Miskolc példát mutat! – Az Önkormányzat és a turisztikai vállalkozások összefogásának köszönhetően pénteken újra kinyit a Barlangfürdő

Eddig példátlan együttműködés teszi lehetővé a miskolctapolcai Barlangfürdő pénteki újranyitását. Miskolctapolca ikonikus turisztikai attrakciójának nemrég az elszabadult rezsiárak miatt kialakult, az idegenforgalmi szektort különösen súlyosan érintő országos válsághelyzet miatt kellett bezárnia kapuit.

A bezárás hírére egy emberként mozdult meg a miskolci turisztikai és vendéglátós szektor. Veres Pál, Miskolc MJV polgármesterének és Bihall Tamásnak, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének kezdeményezésére azonnali egyeztetések kezdődtek a turisztikai vállalkozások képviselőivel és a fürdőket üzemeltető Miskolc Holding Zrt.-vel.

 

Az első ilyen megbeszélést Szopkó Tibor, Miskolc MJV alpolgármestere vezetésével október 17-én, hétfőn tartották a városházán, amelyet másnap egy újabb követett, kevesebb, mint egy hétre rá pedig megszületett a megállapodás.

 

A vendéglátós és a turisztikai vállalkozások képviselői szándéknyilatkozatban vállalták, hogy több mint 20 millió forintot adnak össze, a városvezető pedig közölte, hogy az Önkormányzat, az átmeneti bezárás alatti állagmegóvásra fordított 100 millió forinton felül további 22 millióval járul hozzá a mielőbbi újranyitásához.

 

A polgármester azt is bejelentette, hogy a megfelelő jogi és technikai folyamatok lezárultáig a Gondoskodó Miskolc program részeként létrehozott Városvédelmi Alapból megelőlegezik a vállalkozások 20 millió forintos vállalását.

 

A megállapodás értelmében a Miskolctapolca Barlangfürdő október 28-án, a hosszú hétvégét megelőzően újra kinyit. Emellett pedig a felajánlást tevő turisztikai vállalkozások, illetve szakmai szervezetek részvételével az Önkormányzat létrehoz egy turisztikai kerekasztalt a hosszútávú együttműködés céljából.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…