2024. 07. 4. csütörtök

Ulrik
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Megtámadták a bankszámláját

Ismét lecsapott az álbankár, egy tiszatarjáni sértett számláján lévő közel 4 millió forint vált köddé. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül.

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a bűnözők tárháza kifogyhatatlan, de a cél ugyanaz, megtudni az áldozatok banki adatait, hozzáférni a számlájukhoz, csalárd módon megszerezni a pénzüket.

Megtörtént eset

Csalás bűntett miatt folytat nyomozást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egyelőre ismeretlen tettessel szemben. Egy tiszatarjáni asszonyt hívott fel egy – magát banki alkalmazottnak kiadó – nő telefonon 2024. június 18-án. A csaló elmondta a sértettnek, hogy a számláját támadás érte, több millió forintot akartak ismeretlenek megszerezni. Az állbankár – a támadásra hivatkozva – közel 4 millió forint átutalására vette rá a sértettet az általuk megadott bankszámlaszámra. Az ügyben a nyomozás jelenleg is folyik.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai segíthetnek a kockázati tényezők kiszűrésében, hogy biztonságban legyünk a világhálón is.

Soha ne adja ki ismeretleneknek, főként ne telefonon, interneten a bankkártyája és a netbankja belépési adatait! Ezeket az információkat telefonbeszélgetés során a rendőrség, illetve a bank alkalmazottjai sem kérik!
Ismeretlen eredetű programot soha ne telepítsen vagy töltsön le a számítógépére, illetve a telefonjára, bárki is javasolja azt Önnek!
Legyen gyanús, ha a telefonáló tört magyarsággal beszél, vagy magyartalan, helyesírási hibákat tartalmazó e-mailben ajánl kedvező üzleti lehetőséget!
Ne bízzon ismeretlenek üzleti vagy befektetési ajánlataiban, legyen gyanakvó, főleg, ha kiemelten nagy hozammal kecsegtetik!
Ha bajba került, azonnal értesítse a pénzintézetet, és tegyen feljelentést a rendőrségen!

 

További hasznos tanácsokat az alábbi linken olvashatnak az online csalásokról: https://kiberpajzs.hu/

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Balesetnél segítettünk
Több métert zuhant az a fiatal fiú, akit egy autós gázolt el Maklár belterületén. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának egyik pé…

További cikkek

ÚJRA TÁNCPARK!
Nyáresti táncelőadások és interaktív programok a parkban Júliusban még javában tart majd az évad a Nemzeti Táncszínházban. Az elmúlt évek sikerpro…