2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Megmentenék a miskolctapolcai Barlangfürdőt – A turisztikai vállalkozásokkal közösen keres megoldást a város /frissítve/

Megmentenék a miskolctapolcai Barlangfürdőt – A turisztikai vállalkozásokkal közösen keres megoldást a város /frissítve/

„PÉNTEKEN ÚJRA KINYITJA KAPUIT A BARLANGFÜRDŐ! 2022.10.24.
Örömmel értesítjük fürdőzni vágyó vendégeinket, hogy Miskolc egyik legerősebb turisztikai vonzereje, a miskolctapolcai Barlangfürdő, október 28-án, reggel 9-kor újra kinyitja kapuit!”

Közösen dolgoznak ki megoldást a rezsidíjak brutális drágulása miatt bezárt Barlangfürdő esetleges újranyitására és működtetésére Miskolc MJV Önkormányzatának, a Miskolc Holding Zrt. szakemberei és a miskolctapolcai turisztikai vállalkozások képviselői.

Erről azon a hétfő esti megbeszélésen született megállapodás, amelyet Veres Pál Miskolc MJV polgármestere – a BOKIK közreműködésével – hívott össze a városháza közgyűlési termébe.

A polgármester azért hívta egyeztetésre a miskolci turisztikai szektor meghatározó vállalkozásait, hogy párbeszéd útján, közösen keressenek megoldást a turisztikai ágazatot sújtó problémákra. A fórumot – a városvezető betegsége miatt – Szopkó Tibor, Miskolc MJV alpolgármestere vezette.

A vállalkozások jelezték, akár anyagi szerepvállalásra is készek a fürdő működtetésének érdekében.

A közös munka Szopkó Tibor vezetésével kedd délután folytatódik az első operatív tanácskozással, ezen a hétfői megállapodásnak megfelelően a város és a Miskolc Holding szakemberei mellett a turisztikai vállalkozások képviselői is aktívan részt vesznek.

 

Miskolc példát mutat? – A turisztikai cégekkel összefogva mentheti meg a város a Barlangfürdőt /2022.10.19/

 

Páratlan összefogás van születőben Miskolcon – a helyi turisztikai vállalkozások és a városvezetés közös erővel nyitná újra és működtetné legalább a jövő év elejéig a miskolctapolcai Barlangfürdőt, amely sok más magyar fürdőhöz hasonlóan az elszabadult energiaárak miatt kényszerült bezárni.

 

A bezárás hírére megmozdultak a helyi szállásadók, vendéglátósok, Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere és Szopkó Tibor, a területért felelős alpolgármester személyes egyeztetésre hívta őket. A kedden este, a miskolci városházán megtartott második ilyen találkozón a közös munkában aktívan részt vevő helyi iparkamara munkatársainak javaslatára megállapodtak arról, hogy az újranyitáshoz és a január 8-ig tartó folyamatos nyitvatartáshoz szükséges összeget három egyenlő részletre osztva, közösen adják össze.

 

A Barlangfürdő indításához szükséges összeg előteremtését így a turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam közös tehermegosztásával lehetne elérni.

 

Mint ismert, országszerte sorra zárnak be a strandok, fürdők, és még olyan nagy múltú szállodák is, mint a Soproni Lövér, vagy az ország legnagyobb szállodájának számító budapesti Danubius Hotel Hungária. A Miskolcon most születőben lévő összefogás a Barlangfürdő érdekében azonban egyelőre egyedülálló az országban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…