2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Megmentenék a miskolctapolcai Barlangfürdőt – A turisztikai vállalkozásokkal közösen keres megoldást a város /frissítve/

Megmentenék a miskolctapolcai Barlangfürdőt – A turisztikai vállalkozásokkal közösen keres megoldást a város /frissítve/

„PÉNTEKEN ÚJRA KINYITJA KAPUIT A BARLANGFÜRDŐ! 2022.10.24.
Örömmel értesítjük fürdőzni vágyó vendégeinket, hogy Miskolc egyik legerősebb turisztikai vonzereje, a miskolctapolcai Barlangfürdő, október 28-án, reggel 9-kor újra kinyitja kapuit!”

Közösen dolgoznak ki megoldást a rezsidíjak brutális drágulása miatt bezárt Barlangfürdő esetleges újranyitására és működtetésére Miskolc MJV Önkormányzatának, a Miskolc Holding Zrt. szakemberei és a miskolctapolcai turisztikai vállalkozások képviselői.

Erről azon a hétfő esti megbeszélésen született megállapodás, amelyet Veres Pál Miskolc MJV polgármestere – a BOKIK közreműködésével – hívott össze a városháza közgyűlési termébe.

A polgármester azért hívta egyeztetésre a miskolci turisztikai szektor meghatározó vállalkozásait, hogy párbeszéd útján, közösen keressenek megoldást a turisztikai ágazatot sújtó problémákra. A fórumot – a városvezető betegsége miatt – Szopkó Tibor, Miskolc MJV alpolgármestere vezette.

A vállalkozások jelezték, akár anyagi szerepvállalásra is készek a fürdő működtetésének érdekében.

A közös munka Szopkó Tibor vezetésével kedd délután folytatódik az első operatív tanácskozással, ezen a hétfői megállapodásnak megfelelően a város és a Miskolc Holding szakemberei mellett a turisztikai vállalkozások képviselői is aktívan részt vesznek.

 

Miskolc példát mutat? – A turisztikai cégekkel összefogva mentheti meg a város a Barlangfürdőt /2022.10.19/

 

Páratlan összefogás van születőben Miskolcon – a helyi turisztikai vállalkozások és a városvezetés közös erővel nyitná újra és működtetné legalább a jövő év elejéig a miskolctapolcai Barlangfürdőt, amely sok más magyar fürdőhöz hasonlóan az elszabadult energiaárak miatt kényszerült bezárni.

 

A bezárás hírére megmozdultak a helyi szállásadók, vendéglátósok, Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere és Szopkó Tibor, a területért felelős alpolgármester személyes egyeztetésre hívta őket. A kedden este, a miskolci városházán megtartott második ilyen találkozón a közös munkában aktívan részt vevő helyi iparkamara munkatársainak javaslatára megállapodtak arról, hogy az újranyitáshoz és a január 8-ig tartó folyamatos nyitvatartáshoz szükséges összeget három egyenlő részletre osztva, közösen adják össze.

 

A Barlangfürdő indításához szükséges összeg előteremtését így a turizmusban és a vendéglátásban érdekelt vállalkozók, az önkormányzat, és az állam közös tehermegosztásával lehetne elérni.

 

Mint ismert, országszerte sorra zárnak be a strandok, fürdők, és még olyan nagy múltú szállodák is, mint a Soproni Lövér, vagy az ország legnagyobb szállodájának számító budapesti Danubius Hotel Hungária. A Miskolcon most születőben lévő összefogás a Barlangfürdő érdekében azonban egyelőre egyedülálló az országban.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek