2022. 11. 27. vasárnap

Virgil
1 EUR 411 HUF
1 GBP 479 HUF

Medveles a Miskolci Állatkertben

Február másodikához, Gyertyaszentelő napjához számtalan néphagyomány kötődik. Világszerte tavaszjóslatokat várnak ekkor különféle állatfajoktól.

Európában a barnamedvéktől várjuk ezen a napon, hogy megjósolják, mikor érkezik a tavasz. Éppen ezért február másodikán a Miskolci Állatkert medvéit, Dorkát és Borkát is kíváncsi szemek figyelhetik, hogy meglátják-e árnyékukat. A néphagyomány szerint ugyanis, ha a medve február másodikán meglátja az árnyékát, akkor visszabújik barlangjába, mert hosszú lesz még a tél. Ha azonban nem látja meg az árnyékát, akkor kint marad, hamarosan pedig beköszönt a tavasz.

 

Tavaszjóslással egybekötött medvelesre várják látogatóikat február másodikán, 10 órától a Miskolci Állatkertbe. A barnamedvéken kívül 11 órától az ormányosmedvékkel, 12 órától pedig a mosómedvékkel is megismerkedhetnek azok, akik ezen a napon kilátogatnak az állatkertbe.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Adventi Matiné
A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdekl…