2024. 03. 19. kedd

József, Bánk
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet

Mai naptól lehet kitölteni online a népszámlálási kérdőívet

Ma 0 órakor elindult a 2022. évi népszámlálás. A kérdőív online kitölthető a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon keresztül október 1. és 16. között. A kérdőívet interneten kitöltők nyereményjátékban vehetnek részt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki közöttük.

Október 1-jén 0 órakor elindult a nép- és lakásszámlálás, a KSH által tízévente lebonyolított legnagyobb statisztikai adatgyűjtés. Az egész országban egyidőben, azonos tartalommal és egységes módszertani alapon végrehajtott adatfelvétel kiterjed minden lakásra és személyre. A népszámlálás révén pontos és részletes képet kaphatunk hazánk népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről.

„A népszámlálás sikerességéhez mindenki közreműködésére szükség van. Csak akkor lehet sikeres az adatgyűjtés, ha mindenki részt vesz benne, azaz kitölti a kérdőívet. A kérdőívek kitöltésével egymásnak segíthetünk, a jövőnket támogathatjuk, határozhatjuk meg. Ezt fejezi ki az idei népszámlálás mottója: Feleljünk, egymásért!” – mondta el online sajtótájékoztatóján Dr. Vukovich Gabriella, a KSH elnöke.

Október 1. és 16. között mindenki önállóan töltheti ki a népszámlálási kérdőívet a belepes.nepszamlalas2022.hu oldalon, a postán megkapott felkérőlevélben található belépési kód segítségével. Amennyiben valaki nem találja a belépési kódot tartalmazó felkérőlevelet, az Ügyfélkapun keresztül tud új belépési kódot igényelni. Aki esetleg elakad a népszámlálási kérdőív önálló kitöltése során, vagy kérdése merül fel, a nepszamlalas2022.hu oldalon részletes információkat és válaszokat talál a gyakran ismételt kérdésekre, ezenkívül hívhatja az e célra létrehozott ingyenes, információs telefonszámot: +36–80–080–143.

„Az online kitöltés a leggyorsabb és legkényelmesebb módja az egyébként törvény szerint kötelező adatszolgáltatásnak. A kérdőív megválaszolása egy átlagos család esetében körülbelül fél órát vesz igénybe számítógépen vagy bármely, internetkapcsolattal rendelkező mobileszközön. A 2011-es népszámlálás volt az első, amikor már lehetőség volt online válaszadásra is. Az azóta végbement technikai fejlődés, valamint az okoseszközök és az internet mai elterjedtsége lehetővé teszi, hogy idén ez legyen az adatszolgáltatás elsődleges módja” – hívta fel a figyelmet Kovács Marcell, a KSH népszámlálási projektvezetője.

Mindenki, aki október 1. és 16. között online kitölti a népszámlálási kérdőívet, nyereményjátékban vehet részt. Ehhez a kérdőív beküldésekor regisztrálni kell a nyereményjátékra. A KSH az online kitöltés időszaka alatt naponta öt darab, egyenként százezer forint értékű, általános felhasználású vásárlási utalványt sorsol ki a kérdőívet kitöltő és a nyereményjátékra regisztráló háztartások között. A nyereményjáték részletes szabályzata elérhető a nepszamlalas2022.hu/nyeremenyjatek címen.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…

További cikkek

Lehűléssel indul a hét
Lehűléssel és élénk széllel indul a jövő hét, visszatérnek az éjszakai fagyok és a csúcshőmérséklet is csak 10 Celsius-fok körül várható a többórás na…