2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Loptak, rongáltak, a közlekedés biztonságát veszélyeztették

Loptak, rongáltak, a közlekedés biztonságát veszélyeztették

Az edelényi rendőrök egy fiatalkorúval szemben indítottak nyomozást, aki 12 éves öccsével együtt követett el nyolc rendbeli bűncselekményt.

Az Edelényi Rendőrkapitányság lopás, rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 15 éves helyi fiúval szemben.

A fiú és öccse 2022. április 21-én éjszaka kimásztak edelényi otthonuk ablakán és az egyik helyi családi ház kertjéből két biciklit eltulajdonítottak. Ezekkel kerekezve nem sokáig jutottak, mert az egyik defektes lett, így azt hátrahagyták és bementek egy bolt udvarára, ahol a cserepekben lévő virágokat kitépték, a földet kiszórták belőlük.

A továbbiakban több más ház udvarába is bementek, ahol az egyiknél ismét találtak egy kerékpárt, amit szintén elvittek.

Innen Borsodszirákra hajtottak, ahol az egyik oktatási intézmény udvarán a trambulint, a pingpong asztalt, illetve a húsvéti dekorációkat tették tönkre.

Ezek után visszatértek Edelénybe, de mielőtt hazamentek a két biciklit a város egyik forgalmas útjának közepére fektették. Ezt követően közlekedett arra egy autó, amely későn észlelte az akadályt, így áthajtott az egyik kétkerekűn, amelynek során az autó megrongálódott, az olajteknője kilyukadt.

A rendőrök néhány órán belül megállapították az elkövetők kilétét, akik kihallgatásuk során beismertek más, korábban történt kerékpárlopást és temetőben történő sírrongálásokat is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek