2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek: Öt kifosztás és egy csalás miatt kell felelnie az asszonynak

Lezárt ügyek: Öt kifosztás és egy csalás miatt kell felelnie az asszonynak

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Kifosztás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 27 éves helyi nővel szemben. Az elkövető 2022. július 29-e és augusztus 12-e között több, Miskolc belvárosában lakó idős sértetthez kopogott be és a helyi vízszolgáltató cég munkatársának adta ki magát. A nő azt állította, hogy a sértettek tartoznak a szolgáltatónak, és ennek egyeztetése szükséges.

Az asszony öt esetben a tulajdonosok figyelmetlenségét használta ki, és főleg készpénzt tulajdonított el a lakásokból, illetve egy alkalommal a sértettel ki is fizettette a „tartozását”, és így távozott a helyszínről.

 

A rendőrök a gyors felderítést követően az elkövetőt 2022. augusztus 13-án gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették. A nő beismerő vallomást tett.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Miskolci Rendőrkapitányság a következőkre hívja fel a figyelmet:

 

Az elkövetők az áldozataikat igyekeznek úgy kiválasztani, hogy a lehető legkevesebb ellenállásra számítsanak. Gyakran jóhiszemű, adott esetben idős személyeket próbálnak meg becsapni, megkárosítani. Céljuk, hogy a lakók bizalmába férkőzve bejussanak a lakásába, ahol egy kis figyelemeltereléssel a látható helyen lévő értékeket feltérképezzék, eltulajdonítsák.

 

Jellemző, hogy a tolvajok közüzemi szolgáltató munkatársának adják ki magukat.

 

Fontos tudni, hogy a szolgáltatók munkatársai sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, formaruhában dolgoznak! Ezek az igazolványok a legtöbb szolgáltató esetében csak személyi igazolvánnyal együtt érvényesek, és azokat az alkalmazottaknak felszólítás nélkül fel kell mutatniuk. A munkatársak a lakók hibabejelentésére, a mérőórák ellenőrzése céljából kereshetik fel a lakosságot, amelyek várható időpontját azonban előre jelzik.

 

Lakásunkba csak olyan személyeket engedjünk be, akiknek személyazonossága, tevékenységének hitelessége minden kétséget kizáróan megállapítható!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnának, haladéktalanul tárcsázzák a 112-es központi segélyhívót!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…