2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek: Öt kifosztás és egy csalás miatt kell felelnie az asszonynak

Lezárt ügyek: Öt kifosztás és egy csalás miatt kell felelnie az asszonynak

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Kifosztás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 27 éves helyi nővel szemben. Az elkövető 2022. július 29-e és augusztus 12-e között több, Miskolc belvárosában lakó idős sértetthez kopogott be és a helyi vízszolgáltató cég munkatársának adta ki magát. A nő azt állította, hogy a sértettek tartoznak a szolgáltatónak, és ennek egyeztetése szükséges.

Az asszony öt esetben a tulajdonosok figyelmetlenségét használta ki, és főleg készpénzt tulajdonított el a lakásokból, illetve egy alkalommal a sértettel ki is fizettette a „tartozását”, és így távozott a helyszínről.

 

A rendőrök a gyors felderítést követően az elkövetőt 2022. augusztus 13-án gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe is vették. A nő beismerő vallomást tett.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

 

Miskolci Rendőrkapitányság a következőkre hívja fel a figyelmet:

 

Az elkövetők az áldozataikat igyekeznek úgy kiválasztani, hogy a lehető legkevesebb ellenállásra számítsanak. Gyakran jóhiszemű, adott esetben idős személyeket próbálnak meg becsapni, megkárosítani. Céljuk, hogy a lakók bizalmába férkőzve bejussanak a lakásába, ahol egy kis figyelemeltereléssel a látható helyen lévő értékeket feltérképezzék, eltulajdonítsák.

 

Jellemző, hogy a tolvajok közüzemi szolgáltató munkatársának adják ki magukat.

 

Fontos tudni, hogy a szolgáltatók munkatársai sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, formaruhában dolgoznak! Ezek az igazolványok a legtöbb szolgáltató esetében csak személyi igazolvánnyal együtt érvényesek, és azokat az alkalmazottaknak felszólítás nélkül fel kell mutatniuk. A munkatársak a lakók hibabejelentésére, a mérőórák ellenőrzése céljából kereshetik fel a lakosságot, amelyek várható időpontját azonban előre jelzik.

 

Lakásunkba csak olyan személyeket engedjünk be, akiknek személyazonossága, tevékenységének hitelessége minden kétséget kizáróan megállapítható!

 

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válnának, haladéktalanul tárcsázzák a 112-es központi segélyhívót!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…