2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Kültéri hamutartóval az erdőtüzek ellen

Azt szokták mondani, hogy ha tiszta az udvar, akkor rendes a ház. Nincs ez másként a vendéglátóiparban sem. Egy esztétikusabb környezetű étterembe mindig szívesebben betér az ember, mint egy elhanyagolt, lepukkant vendéglőbe.

 

A rend fenntartásához elengedhetetlen a kültéri hamutartók jelenléte, így a csikkek sem lesznek eldobálva a kerthelyiségben és a teraszon.

 

Fontosabb a kültéri hamutartó, mint gondolná!

 

Nagy gondot tudnak okozni az eldobált csikkek a vendéglátósoknak, hiszen szinte folyamatosan takarítani kell őket. A Szemetesek.hu webáruház kültéri hamutartói által a vendégseregnek alkalma nyílik megfelelő módon gyűjteni a dohányzásból hátramaradt hulladékot.

 

Napjainkban elmondhatjuk, hogy egyre enyhébbek a telek, és a tavaszi, illetve az őszi időszak is egyre inkább kitolódik, így több időt tölthetünk a szabadban. Nagy népszerűségnek örvendenek a különböző kültéri programok, és a vendéglátás is ide helyezi a fókuszt. Egyre gyakoribbá válnak a szabadtéri borkóstolók, illetve a presszók, drink bárok teraszai és udvarai is megtelnek vendégekkel.

 

A tömeg mindig nagy felfordulással jár, hiszen minél több a fogyasztás annál több a hulladék is. Ma már szerencsére a dohányzást kitiltották a közösségi helyekről, azonban az erre kijelölt pontokon lehetőség van elszívni egy-egy cigit.

 

Nem csak a szemét a gond

 

Amint azt korábban említettük, észrevehető, hogy megnövekszik a meleg évszakok időtartama, és ezzel természetesen az aszály időszaka is hosszabbá válik. Talán soha nem volt még ennyire fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre, és megfelelően gyűjtsük a hulladékainkat, különös tekintettel a csikkekre.

 

Napról-napra hallhatunk erdőtüzekről az ország különböző pontjain, és ezeknek az oka nagy százalékban az emberi mulasztás. A kocsiból kidobott égő cigaretta rendkívül könnyen képes meggyújtani az amúgy is száraz növényzetet. Mivel nem esik az eső, hatalmas területek száradnak, amelyek nagyon rövid idő alatt képesek lángba borulni és felemészteni az ott élő ökoszisztémát.

 

Jusson eszünkbe, hogy egy esetleges erdőtűz esetén nem csak a fák és az aljnövényzet sérül, hanem az ott élő állatok lakhelye, illetve egyes egyedek is a tűz martalékává lesznek. Akik felelőtlenül eldobják az égő csikkeket, nem gondolnak bele, hogy minden felégetett fűszállal az ember élettere, s az életfeltételeihez szükséges tényezők egy része is csökken.

 

Tegyünk meg mindent a megelőzésért!

 

Ahhoz, hogy az erdőtüzek minél kisebb számban forduljanak elő, nélkülözhetetlen azok megelőzése. Ezt elsősorban előrelátó gondolkodással, felelős cselekedetekkel akadályozhatjuk meg. Mindennél fontosabb tehát, hogy az összes olyan helyre, ahol szükséges, helyezzünk ki kültéri szemeteseket, kültéri hamutartókat. Amennyiben alkalmat biztosítunk az embereknek arra, hogy a csikkeket elnyomják, és a szemétbe dobják, adott a lehetőség arra is, hogy az erdőtüzek száma is csökkenjen. /X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…