2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Zuschlag vagyonvizsgálatánál 30 milliós adóhiányt állapítottak meg
Zuschlag vagyonvizsgálatánál 30 milliós adóhiányt állapítottak meg

Zuschlag vagyonvizsgálatánál 30 milliós adóhiányt állapítottak meg

Zuschlag vagyonvizsgálatánál 30 milliós adóhiányt állapítottak megZuschlag János vagyonvizsgálatánál 30 millió forintos adóhiányt állapított meg a 2001-től 2005-ig tartó időszakra vonatkozó APEH-ellenőrzés, ezért további 15 millió forintos büntetést szabott ki az adóhatóság – közölte a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon folyó perben Fodor Endre tanácsvezető bíró. Nekem nincs adóhiányom, minden bevételem után adóztam, a vagyonvizsgálatban letartóztatásom miatt nem tudtam részt venni, megállapítása az APEH egyoldalú közlése, melyre letartóztatásom miatt nem tudtam érdemben reagálni – mondta Zuschlag János, a per elsőrendű vádlottja a tanácsvezető bíró által felolvasott adóhatósági jegyzőkönyv megállapítására reagálva.

A vagyonosodási vizsgálatot a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség kezdeményezte 2008-ban az ügy nyomozati szakaszában. A vizsgálat megállapítása szerint Zuschlag János 2004-re és a 2005-re 30,5 millió forint adót nem fizetett meg.

A vagyonosodási vizsgálat kiterjedt az elsőrendű vádlott teljes vagyoni helyzetére, személygépkocsijaira, ingatlanjaira, felmérték bevételeit és kiszámították vélelmezett kiadásait is.

A bizonyítási eljárást iratismertetéssel folytatta a bíróság. A felolvasott iratokra reagálhattak a vádlottak. Fodor Endre bíró tervei szerint január 28-án, csütörtökön lesz Zuschlag Jánosnak lehetősége arra, hogy kérésének megfelelően hosszabb vallomást tehessen. A per harmadrendű vádlottja Katus Ferenc is szeretne még hosszabb vallomást tenni. A bizonyítási eljárást február közepéig szeretné befejezni a bíróság.

A tervek szerint Német Zsolt ügyész február 15-én mondja el perbeszédét.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek