2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

X. „Kék Nyíl” íjászbajnokság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tizedik alkalommal rendezte meg 2018. június 29-én a „Kék Nyíl” Rendőr Íjász Mesterlövő Bajnokságát.

A helyszínt – mint eddig is – a főkapitányság kiképző központja biztosította. Az országosan is egyedülálló rendőrségi sportrendezvényen a versenyzők többsége korhű ruhában, történelmileg hiteles íjak másolatait használta. A megmérettetés különböző szituációs feladatokból állt, melyek azokat a képességeket tesztelték, amelyre egy íjásznak szüksége lehetett a valamikori harctéren.

A versenyt Vanczák Zoltán r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője nyitotta meg, aki beszédében utalt arra, hogy fontos a hagyományok tisztelete, egyben köszönetét fejezte ki azon kollégáknak, akik napi munkájuk mellett a sportoláson keresztül időt fordítanak technikai tudásuk fejlesztésére is.

Eredmények:

Női kategóriában: I. Vargáné Medve Melinda

II. Lukács Eszter

III. Márk Éva      

Férfi kategóriában: I. Deák Márton

II. Szabó Imre

III. Sváb Róbert

Ifjúsági kategóriában: I. Sváb Noémi

II. Sárosi Gréta

III. Brogli Szabolcs

Gyerek kategóriában: I. Krupár Dominik

II. Mlinkó Viktória

III. Bánfalvi Éda

Különdíj: Markos György

Legpontosabb lövő: Szabó Imre

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Motorozás határok nélkül
Az uniós áfaszabályok kijátszásával próbálta csökkenteni fizetendő adóját egy motorkerékpárokat értékesítő társaság Bács-Kiskun vármegyében. Ezúttal e…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…