2022. 08. 19. péntek

Huba
1 EUR 405 HUF
1 GBP 480 HUF

X. „Kék Nyíl” íjászbajnokság

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tizedik alkalommal rendezte meg 2018. június 29-én a „Kék Nyíl” Rendőr Íjász Mesterlövő Bajnokságát.

A helyszínt – mint eddig is – a főkapitányság kiképző központja biztosította. Az országosan is egyedülálló rendőrségi sportrendezvényen a versenyzők többsége korhű ruhában, történelmileg hiteles íjak másolatait használta. A megmérettetés különböző szituációs feladatokból állt, melyek azokat a képességeket tesztelték, amelyre egy íjásznak szüksége lehetett a valamikori harctéren.

A versenyt Vanczák Zoltán r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője nyitotta meg, aki beszédében utalt arra, hogy fontos a hagyományok tisztelete, egyben köszönetét fejezte ki azon kollégáknak, akik napi munkájuk mellett a sportoláson keresztül időt fordítanak technikai tudásuk fejlesztésére is.

Eredmények:

Női kategóriában: I. Vargáné Medve Melinda

II. Lukács Eszter

III. Márk Éva      

Férfi kategóriában: I. Deák Márton

II. Szabó Imre

III. Sváb Róbert

Ifjúsági kategóriában: I. Sváb Noémi

II. Sárosi Gréta

III. Brogli Szabolcs

Gyerek kategóriában: I. Krupár Dominik

II. Mlinkó Viktória

III. Bánfalvi Éda

Különdíj: Markos György

Legpontosabb lövő: Szabó Imre

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az Edelényi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2022. augusztus 20-án és augusztus 21-én. Az Edelényi Rendőrkapitányság veze…

További cikkek

A második hazai pályán
A hétvégén a Gender Racing Team számára a több szempontból is második hazai pályának számító Slovakiaringen áll rajthoz az FIA CEZ Zone Trophy talán l…