2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Vízszintben a borért

Elfogások és tettenérések a Miskolcon és Emődön


Többek között egy földön kúszó tolvajt és egy pimasz telefontolvajt fogtak el a rendőrök Emődön, illetve Miskolcon június 8-án.

Vízszintben a borért

Egy 22 éves férfi egy emődi családi házból az esti órákban mulatságra utaló hangokat hallott kiszűrődni, ezért becsöngetett oda, hogy bort kérjen. S mivel nem kapott úgy gondolta kivárja, amíg a háziak elcsendesednek, és majd akkor kiszolgálja magát. A hajnali órákban lépett akcióba, amikor is átugrott a kerítésen, majd a házban a földön kúszva próbálta megközelíteni a konyhát. A tulajdonos azonban észrevette, így a hívatlan vendég elmenekült a helyszínről.

A bejelentést követően a Miskolci Rendőrkapitányság Emődi Rendőrőrsének járőrei szinte pillantok alatt elfogták a gyanúsítottat, aki beismerte tettét.

A Miskolci Rendőrkapitányság az emődi férfivel szemben lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást, amelyet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervez befejezni.

Mit tegyen, ha tetten ér egy elkövetőt?

A bűncselekmény elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, a törvény erre lehetőséget ad. Ez azonban jog, és nem kötelesség. A
közbiztonság közös érdek ezért, ha ilyen helyzet adódik célszerű mérlegelni, hogy például elegendő-e a testi erőfölény, vagy az esetleges segítők hozzá tudnak-e járulni az elkövető visszatartásához, az időközben értesített rendőrök megérkezéséig, akik a további szükséges intézkedéseket megteszik. Ha a kísérlet kimenetele bizonytalan, saját, vagy mások testi épségét, életét éppen ezzel veszélyeztetné, akkor semmi esetre sem érdemes kockáztatni. Fontos tudni, hogy nem mindenki adja meg magát csak azért, mert rajtakapták. Mindenesetre a nyomozás azzal támogatható leginkább, ha a szemtanú minden körülményt jól megfigyel (elkövető személyleírása, voltak-e társai, mivel és merre menekült, mit vitt magával, különös ismertetőjegyei).

Pimasz telefontolvaj

Miskolcon egy pimasz telefontolvajt sikerült nagyon rövid idő alatt elfogniuk a rendőröknek. A 44 éves ittas férfi egy miskolci családi házba ment be a délutáni órákban. A tolvaj az egyik szobában fekvő sértettől elvette mobiltelefonját a hozzá tartozó töltőt és fülhallgatót, majd távozott a helyszínről.

A bejelentést követően a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei alig két óra alatt elfogták a miskolci férfit, akit bűnügyi őrizetbe vett a hatóság. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított nyomozást az ügyben, amelyet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással
tervez befejezni.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a sértett észlelte a történteket azonnal értesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények, szabálysértések felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.
A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek