2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Villant a rugós kés

A napokban egy 39 éves miskolci férfitől erőszakkal elvették maroktelefonját. A rablót a rendőrség még a helyszín közelében elfogta, a bíróság pedig ma döntött előzetes letartóztatásáról. A Miskolc-Gömöri aluljárónál július 21-én valamivel este hét óra előtt egy helyi férfi kezéből kikapták mobiltelefonját. Mikor a sértett megpróbálta azt visszakérni, a támadó szándékát nyomatékosítva egy rugós kést vett elő és szúró mozdulatot téve fenyegette meg a megtámadottat.

A szerencsétlenül járt férfi bejelentését követően a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei még a helyszín közelében elfogták az útonállót – egy 35 éves edelényi férfit – akinél a megtartott ruházatátvizsgálás során előkerült a zsákmányolt telefon és a rugóskés is.

A támadó gyanúsítotti kihallgatása során elismerte ugyan, hogy találkozott a sértettel, azonban a bűncselekmény elkövetését tagadta.

A rugós kést nem szalonnázni használó edelényi férfit a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának bírósági elrendelésére, amit az eljáró nyomozási bíró ügyészi indítványra 30 napra elrendelt.

Az ügy gyanúsítottja ez idáig nyolc alkalommal volt büntetve, többnyire erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…