2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Górcső alatt a szállítók – TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Górcső alatt a szállítók – TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

A háromnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a tehergépjárművek és autóbuszok, valamint vezetőik ellenőrzésére terjed ki.

A TISPOL Műveleti Csoport éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation truck & bus ” nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés 2012. július 24-26. között a közúti forgalomban részt vevő magyar és külföldi tehergépjárművekre és autóbuszokra egyaránt kiterjed. Az akció során a rendőrök azonban a közlekedési szabályok megsértésének észlelése esetén más járművek vezetőivel szemben is intézkednek majd.

Az ellenőrzés Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki-, és bevezető útszakaszokra, gyorsforgalmi utakra és „baleseti gócpontokra” terjed ki. A végrehajtásban valamennyi Rendőrkapitányság, a megyei Forgalomellenőrző Alosztály, valamint az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vesznek részt. Az akcióban a rendőrség együttműködik a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség szakembereivel.

Információs háttér:

A KSH statisztikája szerint hagyományosan júliusban és augusztusban történik a legtöbb baleset hazánkban, ilyenkor következik be a közúti balesetek közel 60 százaléka. A nyaralószezon alatt a szokottnál is nagyobb a forgalom, a hőség miatt gyakoribbak az elektronikai meghibásodások is, ráadásul olyan autóvezetők is a volán mögé ülnek, akiknek nincs elég rutinjuk.

A tehergépkocsik közlekedésének átlagot meghaladó biztonsági kockázata van, hiszen a méretüknél és tömegüknél fogva egyaránt legnagyobbnak számító járművekkel szemben a közúti közlekedés más résztvevői lényegesen védtelenebbek.

A buszok és vezetőik ellenőrzése pedig azért fontos, mert a buszokkal okozott, vagy a buszok érintettségével bekövetkező balesetek mindig magukban hordozzák a tömegszerencsétlenség, esetlegesen a halálos tömegszerencsétlenség bekövetkezésének lehetőségét.

Az akcióval kapcsolatban fontos kiemelni, hogy a menetrend szerint közlekedő járművek jelentősebb időt igénylő átfogó ellenőrzését a rendőrség csak különösen indokolt esetben hajtja végre.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek