2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Halott újszülött az ágyneműtartóban

Vidéki vagabundok

Vidéki vagabundok„Felülírták” Sátoraljaújhely rendjét azok az elkövetők, akiket a rendőrök értek tetten április 28-án a hajnali órákban.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei április 28-án a hajnali órákban arra lettek figyelmesek, hogy három fiatal egy bolt kirakatának rácsát próbálja kiszakítani a helyéről, míg negyedik társuk az ereszcsatornával küzd.

Az ittas állapotban lévő fiatalférfiakat előállították a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra. Mint utóbb kiderült az ittas tereprendezők virágágyásokból is kitépkedték a növényeket, legalább négy darab hulladéktárolót dobáltak szét ugyanennyi égtáj felé, továbbá felborítottak egy padot és újraértelmeztek egy behajtani tilos táblát is, amit dárdaként hajítottak el, s mintegy a dúlás zárásaként vagy két ereszcsatornát is kiszerkesztettek eredeti helyéről.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság csoportos garázdaság miatt folytat eljárást a három felnőtt korú és egy fiatalkorú elkövetővel szemben, akik vallomásukban arra hivatkoztak, hogy nem akartak ártani senkinek, csak csínyt követtek el.

 

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv – Garázdaság: „Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el.

 

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…