2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Vedd el és gyerünk!” – Fél nap alatt előzetesben a rablók

„Vedd el és gyerünk!” – Fél nap alatt előzetesben a rablók

A bejelentéstől számított két órán belül a rendőrség bűnügyi őrizetbe vette, majd újabb tíz óra elteltével a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a két férfit, akik a gyanú szerint kirabolták alkalmi ismerősüket Szomolyán.
A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesekkel szemben, mert azok 2013. október 3-án 23 óra körüli időben Szomolya belterületén egy asszonyt hátulról leütöttek és elvették annak értékeit.

A rendőrségre történt bejelentés vételét követően a településen közrendvédelmi feladatokat ellátó járőrök a rendőrkapitányság forrónyomos csoportjával közösen azonosították, majd lakásukról egyenként előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható H. Péter 24 éves, valamint H. Sándor 21 éves helyi lakosokat.

Az eljárás adatai szerint a bűncselekményt megelőzően a sértett és későbbi támadói ugyanazon szórakozóhelyen italoztak, majd a miután az asszony a söntésből távozott a két férfi utána menve hátulról leütötte és kirabolta. A sértett elmondása szerint miközben övtáskájától megszabadították, a két támadó egyike távolról azt kiabálta társának, hogy „vedd el és gyerünk!”.

A bűnügyi őrizetbe vett támadóknak a rendőrség előterjesztése alapján, ügyészi indítványra a Mezőkövesdi Járásbíróság 2013. október 4-én elrendelte előzetes letartóztatását.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…