2023. 10. 2. hétfő

Petra
1 EUR 390 HUF
1 GBP 451 HUF

Városi vízi mentők

Rendőrök kezdték meg az elsődleges élet- és vagyonmentést, Miskolcon, annál a kétszintes háznál, amit elárasztott a nagy esőzés.
Segélykérő telefonhívás érkezett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység Irányítási Központjába 2017. június 6-án 18 óra 35 perckor. A telefonáló többek között elmondta, hogy a városra zúduló heves esőzés miatt Andrássy úti kétszintes házukat teljesen elárasztotta a víz.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrsének két rendőrjárőre – mikor megérkezett a megadott helyszínre – azt tapasztalta, hogy egy 75 éves és egy 61 éves nő próbálta reménytelenül kiterelni a felülről jövő áradatot.

A rendőrök felmérve a helyzetet gyorsan áramtalanították az épületet, illetve biztonságba helyezték az asszonyokat. Ezt követően megosztva az erőket a házban, illetve a tetőn – a zuhogó eső közepette – kezdték meg kármentést. Végül sikerült a megfékezni a házba beömlő vizet. Az időközben értesített, majd megérkezett katasztrófavédelem szakemberei a csatornahálózatot teljesen szabaddá tették, megszüntetve ezzel a további vészhelyzetet.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Madárlátta maláta
Egy sör nem sör, tartja a mondás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) következő árverésén nyertes licitáló akár többet is főzhet. A meghirdetett gyártó…

További cikkek