2022. 05. 26. csütörtök

Evelin, Fülöp
1 EUR 388 HUF
1 GBP 455 HUF

Varárnap éjjel újabb támadás

A megrázó fotót a Baráthegyi majorság Facebook oldaláról vettük.

A majorságot a Szimbiózis Alapítvány üzemelteti. Az ott tartott állatok a majorság fenntartását és terápiás célokat szolgálnak. Szombatról vasárnapra virradó éjjel törtek be a támadók a Baráthegyi Majorságba, ekkor hat vemhes kecskét terítettek le. Majd ismét visszatértek vasárnap éjjel, és az alpakákat is megtámadták.Mint megtudtuk újabb milliós kár érte a Szimbiózis Alapítványt.

Már a korábbi támadás után is várták a támogatásokat, felajánlásokat. Mostanra közel 1 millió forint gyűlt össze, volt, aki 2 ezer forinttal segített, más százezres nagyságrendben adományozott. Egy építőipari cég pedig vaskapuval és faanyaggal támogatja őket.

A kecskeállományban most már több millió forintos kár keletkezett, a teljes kár azonban ennél is nagyobb lehet, hiszen a veszteség termeléskiesést okoz a gazdaságnak. Az új karám már épül, de pályázat híján saját erőből, saját ütemben építették eddig. Még körülbelül három millió forint kellene ahhoz, hogy befejezzék. A Szimbiózis Alapítvány számlaszáma: Erste 11600006–00000000–52057508.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum