2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Varárnap éjjel újabb támadás

A megrázó fotót a Baráthegyi majorság Facebook oldaláról vettük.

A majorságot a Szimbiózis Alapítvány üzemelteti. Az ott tartott állatok a majorság fenntartását és terápiás célokat szolgálnak. Szombatról vasárnapra virradó éjjel törtek be a támadók a Baráthegyi Majorságba, ekkor hat vemhes kecskét terítettek le. Majd ismét visszatértek vasárnap éjjel, és az alpakákat is megtámadták.Mint megtudtuk újabb milliós kár érte a Szimbiózis Alapítványt.

Már a korábbi támadás után is várták a támogatásokat, felajánlásokat. Mostanra közel 1 millió forint gyűlt össze, volt, aki 2 ezer forinttal segített, más százezres nagyságrendben adományozott. Egy építőipari cég pedig vaskapuval és faanyaggal támogatja őket.

A kecskeállományban most már több millió forintos kár keletkezett, a teljes kár azonban ennél is nagyobb lehet, hiszen a veszteség termeléskiesést okoz a gazdaságnak. Az új karám már épül, de pályázat híján saját erőből, saját ütemben építették eddig. Még körülbelül három millió forint kellene ahhoz, hogy befejezzék. A Szimbiózis Alapítvány számlaszáma: Erste 11600006–00000000–52057508.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek