2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Útiterv – Folyamatos és több komponensű közlekedésbiztonsági akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útjain
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Útiterv – Folyamatos és több komponensű közlekedésbiztonsági akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útjain

Útiterv – Folyamatos és több komponensű közlekedésbiztonsági akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útjainA rendőrségi tapasztalatok és a statisztikai adatok állandó elemzése szerint vannak olyan terhelt útszakaszok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol indokolt az átfogó és folyamatos, sőt több komponensű közlekedésbiztonsági ellenőrzési akció. Az „ÚTITERV” elkészült. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a városi rendőrkapitányságokkal közösen május 15-étől átfogó közlekedésbiztonság és a balesetek jegyében átfogó ellenőrzési akciót szervezett.

Az „ÚTITERV célirányai: Borsod-Abaúj-Zemplén megye különösen balesetveszélyes útszakaszainak rendőrségi ellenőrzése, a kerékpárosok és a mozgáskorlátozottak közlekedésbiztonságának megerősítése javítása.

 

 

Úti csomag:

  1. A 3-as számú főút Miskolc és Tornyosnémeti szakasza mindig is primer szerepet töltött be a térség közlekedésében. Ezen szakaszon a legjellemzőbb baleseti ok a gyorshajtás, az előzés, illetve az előzés, irányváltoztatás szabályainak megsértése. Ezen szakaszon és ebben az évben már négy halálos kimenetelű közlekedési baleset történt, amelynek okai közt szerepelt a sebesség helytelen megválasztása, illetve az előzési szabályok megsértése. A halálos balesetek felét külföldiek okozták. Ezen útszakaszon minden nap lesz sebességellenőrzés, sőt meghatározott időszakokként úgynevezett sorozatmérések is, azaz a három egymás után felállított készülék, akár ugyanennyi alkalommal is bemérheti a gyorshajtókat.
  2. Miskolc és Harsány közötti útszakaszon megemelkedett a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma. Ezért itt is indokolttá a vált a fokozott rendőri jelenlét, illetve a folytonos sebességmérés.
  3. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Rendőr-főkapitányság valamennyi kapitánysága részt vesz abban a kerékpárosok közlekedésbiztonságát megerősítő akcióban, ami szintén május 15-étől indul. Az ellenőrzések többek között kiterjednek a láthatósági mellények használatára, a világító-, jelzőberendezések meglétére, a KRESZ szabályainak betartására valamint az ittas állapotban történő vezetésre. A települések italboltjaiból hazainduló kerékpárosok így bizton számíthatnak ellenőrzésre.
  4. A mozgáskorlátozottak parkolóhelyein jogszerűtlenül tartózkodó, várakozó járművek ellenőrzése érdekében valamennyi rendőrkapitányság illetékességi területén összehangolt rendőrségi akció indul. A fokozott ellenőrzések leginkább a közintézmények, és nagyobb bevásárlóközpontok parkolóhelyeire koncentrálódik.

 

Az „ÚTITERV” program a közlekedési baleseteket hivatott megelőzni, akárcsak a közlekedési morál javítását.

B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek