2021. 08. 1. vasárnap

Boglárka
1 EUR 357 HUF
1 GBP 420 HUF

„UNOKÁZÓS CSALÁS” áldozatai Gödöllőn is…

A rendőrség felhívása
Tisztelt Gödöllői Polgárok!

Városunk idősebb lakosaitól többször próbáltak vezetékes telefonon pénzt kicsalni a közelmúltban. Az esetek száma ugrásszerűen nőtt meg az elmúlt hetekben, még úgy is, hogy az ehhez hasonló bűncselekményeket nem mindig jelentik be a károsultak. Ezért a Gödöllői Rendőrkapitányság fokozott figyelmet kér Önöktől.
Mit tegyen, ha valaki azzal hívja fel, hogy az Ön egyik családtagja veszélyben van, és sürgősen készpénzre van szüksége?
1., Az „unokázós csalások” egyik fő ismérve, hogy a bűnözők mindaddig vonalban akarnak maradni, amíg társuk fölkeresi Önt a lakcímén. Ezért minél előbb szakítsa meg a beszélgetést!
2. Hívja fel a beszélgetésben említett családtagját, és érdeklődjön hogyléte felől személyesen.
3. Tárcsázza a rendőrséget a 112-es számon, és kérjen segítséget!
4. Csak akkor árulja el a címét, és vállalja a személyes találkozót a telefonálókkal, ha a rendőrök már kiérkeztek az Ön címre.
5. A legfontosabb, hogy soha ne adjon át pénzt olyannak, akit nem ismer!
Köszönjük, hogy vigyáz magára, és éberen figyel ismerősei biztonságára is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A gyanú szerint több dohányboltot és egy benzinkutat is kirabolt Miskolcon egy 34 éves férfi. A rendőrségre 2021. május 15-én a kora délutáni órákb…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai egy hét alatt 27 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhatta…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum