2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Újabb sokmilliós fiktív szerződésekkel gyanúsítják Hunvaldot
Újabb sokmilliós fiktív szerződésekkel gyanúsítják Hunvaldot

Újabb sokmilliós fiktív szerződésekkel gyanúsítják Hunvaldot

Újabb sokmilliós fiktív szerződésekkel gyanúsítják HunvaldotHunvald György, korrupciós cselekmények miatt csaknem egy éve előzetes letartóztatásban lévő erzsébetvárosi szocialista polgármestert újabb sokmilliós fiktív tanácsadói szerződések miatt gyanúsította meg az ügyészség – tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn. Az egyik gyanúsítás szerint 2008 elején Gál György, az önkormányzat gazdasági bizottságának jelenleg szintén előzetes letartóztatásban lévő egykori szabad demokrata elnöke arra kérte Hunvald Györgyöt, hogy a barátnőjével olyan szerződést kössön, melynek révén tényleges munkavégzés nélkül havi rendszeres juttatásban részesülhet a VII. kerületi önkormányzattól – tartalmazza Keresztes Imre főügyész közleménye.

Hunvald György – 2008. március 1-jétől 2010. november 30-ig hatályos – megbízási szerződést kötött a nővel, havi bruttó 300.000 forint megbízási díjért. Annak ellenére, hogy a nő semmilyen szerződés szerinti tevékenységet nem végzett, Hunvald György 2008. decemberéig a szerződés teljesítéséről havonta valótlan igazolást állított ki, amely alapján 2008 végéig összesen bruttó 3.000.000 forint megbízási díjat ki is fizették.

A másik gyanúsítás szerint Czibula Csaba volt VII. kerületi önkormányzati képviselő – aki ellen a főügyészség indítványára a bíróság nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátott ki – Hunvald Györgyöt 2007 év elején arra kérte, hogy a volt feleségével olyan szerződést kössön, amelynek nyomán havi rendszeres juttatásban részesülhet a VII. kerületi önkormányzattól. Czibula Csaba felhívása nyomán Hunvald György 2007-ben és 2008-ban is egy-egy évig hatályos megbízási szerződést kötött a volt feleséggel buttó 140.000 forint megbízási díjat kikötve. Annak ellenére, hogy a nő a szerződésben meghatározott tevékenységet nem végzett, Hunvald György a szerződés teljesítéséről havonta valótlan igazolást állított ki, amely alapján 2008 végéig összesen bruttó 3.220.000 forint megbízási díjat fizettek ki.

Hunvald Györgyöt az ügyészség tucatnyi tényállás kapcsán többek között hivatali vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és csalással gyanúsítja, melyeket bűnszervezetben követett el, így a gyanúsításban foglalt bűncselekményekért a törvény szerint akár 20 éves szabadságvesztés is kiszabható.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…