2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Újabb rendőrségi akció a hétvégi házas területeken

A Miskolc Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztálya a két korábbi akcióhoz hasonlóan 2012. április 17-én bűnmegelőzési célzattal közbiztonsági, közlekedési és bűnügyi fokozott ellenőrzést hajt végre a Miskolc város közeli pingyomi, mályi és nyékládházi hétvégi házas területeken.

Az akcióban a Miskolci Rendőrkapitányság Avasi Rendőrőrs, Emődi Rendőrőrs járőrei, a Készenléti Rendőrség és a Főkapitányság Forgalom Ellenőrző Alosztályának rendőrei vesznek részt. A rendőrség munkáját segítik a Közterület-felügyelet munkatársai, továbbá a területileg illetékes Mezőőri, Vadőri Szolgálat tagjai.

Az ellenőrzés során a rendőrök és segítőik gyalogosan, gépkocsival és quadokkal járják a területet és minden személyt ellenőrzésük alá vonnak.

A Miskolc Rendőrkapitányság ezúttal is felhívja a helyi lakosság figyelmét, hogy minden olyan információt, ami segíthet megőrizni a környezet közbiztonságát, szívesen fogad és felhasznál.

Információs háttér:

Társadalmi elvárásként jelentkezik a közrend, közbiztonság további erősítése, a jogsértő cselekmények elkövetőinek elfogása és felelősségre vonása. Az elmúlt hónap statisztikái azt jelzik, hogy fertőzötté vált az Avasi és Emődi Rendőrőrsök illetékességi területén található pingyomi hétvégi házas övezet, kiegészülve a Mályi és Nyékládháza községek hasonló területeivel.

A bűnözés elterjedésének megelőzése, megakadályozása érdekében kerül sor a fokozott ellenőrzésre, melynek során a rendőrség kiemelt figyelmet fordít:

– a területen található hétvégi házak feltörésének megelőzésére, megakadályozására,

– a tulajdon elleni szabálysértések megelőzésére, megakadályozására,

– az orvvadászat megelőzésére, megakadályozására, megszakítására,

– körözött személyek elfogására,

–   természetkárosítás, környezetkárosítás megelőzésére, megakadályozására,

– az önkényes beköltözések felderítésére, megszüntetésére,

– a lakosság szubjektív biztonság érzetének növelésére.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek