2024. 05. 1. szerda

Fülöp, Jakab
1 EUR 391 HUF
1 GBP 457 HUF

Hétfői Hírek: Elfogások és tettenérések Miskolcon

A hét első napján a rendőrök több elkövetőt fogtak el, illetve állítottak elő a Miskolci Rendőrkapitányságra.

„Börtön behívó” előtt lopott

Egy 45 éves miskolci férfi a kora reggeli órákban betört egy családi házba, ahonnan egy rádiót tulajdonított el. A tolvaj már délután három órára a Miskolci Rendőrkapitányság fogdáján volt. A szabálysértési őrizetbe vett férfi pár hónappal ezelőtt már elkövetett hasonló bűncselekményt. A miskolci nyomozók akkor is hamar elfogták és a bíróság másfél év végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki a miskolci férfira. A „börtön behívóját” azonban még nem kapta meg, és úgy gondolta addig „megcsinál még egy balhét”.

A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a gyanúsítottal szemben, egyben előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának bíróság elrendelésére.


Elfogták a „fogós” tolvajt

Szabálysértési őrizetbe került egy 20 éves miskolci fiatalember is, aki egy fogó segítségével akart ellopni egy márkás tornacipőt egy nagyáruházból. A tolvaj először elment a barkács osztályra ahonnan felemelt egy fogót, majd átsétált a cipő részlegre, ahol az alkalmatosság segítségével letörte a márkás tornacipőről az áruvédelmi eszközt és fizetés nélkül akart távozni. A nyúlcipőt azonban nem sikerült felhúznia mivel az áruház biztonsági őrei elfogták. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az ügyben, amelyet bíróság elé állítással tervez befejezni.


Sódertolvajok

Három miskolci férfi azért került szabálysértési őrizetbe, mert egy Sajópetri mellett lévő kavicsbányából sódert loptak. A tolvajok a délutáni órákban egy kisteherautóra rakodtak körülbelül egy köbméternyi kavicsot. A tulajdonos azonban észre vette a hívatlan munkásokat és azonnal értesítette a rendőrséget. A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei elfogták az elkövetőket. A rendőrség lopás miatt indított eljárást a három férfival szemben, amelyet gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervez befejezni.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…

További cikkek