2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
Kislányát kényszerítette lopásra

Tűzbosszú – Közveszélyokozás Mezőkövesden

Tűzbosszú – Közveszélyokozás MezőkövesdenBosszúból gyújtották fel egy mezőkövesdi ház tetőszerkezetét, azok az elkövetők, akik így akarták megtorolni, hogy a sértett korábban feljelentette őket. Azzal azonban nem számoltak, hogy a tulajdonos hozzátartozója otthon lesz.

Egy mezőkövesdi családi ház nádtetejét gyújtotta fel három férfi még január 18-án. Az elkövetők ugyanis arra számítottak, hogy senki sem lesz az ingatlanban, de tévedtek. A sértett hozzátartozója a lakásban volt, őt csak segítséggel tudták kimenekíteni az égő tetejű házból. Az eset után végzett szakértői vizsgálatok egyértelműen megállapították a szándékosságot, továbbá a közveszélyokozást.

A forrónyomos intézkedéseknek és a rendőrök jó hely és személyismeretének köszönhetően huszonnégy órán belül sikerült beazonosítani az elkövetőket. Gyanúsítottkénti kihallgatásuk során többek között elmondták, arra számítottak, hogy nem lesz otthon senki, nem tudták, hogy a sértett hozzátartozója az ingatlanban van.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ettől függetlenül közveszélyokozás miatt indított eljárást a három mezőkövesdi gyanúsítottal szemben.

A bűncselekmény előzményeihez tartozik, hogy korábban a felgyújtott ház tulajdonosa feljelentést tett az egyik elkövetővel szemben a rendőrségen önbíráskodás miatt. Vélhetően emiatt gyújtották fel, kvázi bosszúból a nádfedeles ház tetejét.

 

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv szerint, „aki árvíz okozásával, robbanó, sugárzó avagy más anyag, energia vagy tűz pusztító hatásának kiváltásával közveszélyt idéz elő, vagy a közveszély elhárítását, avagy következményeinek enyhítését akadályozza, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek