2024. 05. 16. csütörtök

Botond, Mózes
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
Autókozmetika - Szétkapkodták a versenyautót

Tragédia Tiszalúcon – meghalt egy fiatal lány

Tragédia Tiszalúcon – meghalt egy fiatal lányHalálos közlekedési baleset történt március 17-én az esti órákban Tiszalúcon. A gázoló két fiatalt ütött el.

Tiszalúc belterületén este hét óra után néhány perccel sétált egy 22 éves lány és egy 25 éves fiú. Egy arra haladó személygépkocsi sofőrje az elsődleges adatok szerint ittasan és nem a forgalmi viszonyoknak megfelelően vezette járművét, aminek következtében elütötte a gyalogosokat, majd segítségnyújtás nélkül tovább hajtott.

A baleset következtében a 22 éves tiszalúci lány olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét veszítette. A 25 éves kisgyőri fiatalembert pedig nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A gázoló felkutatására tett forró nyomos intézkedéseket a Szerencsi Rendőrkapitányság járőrei megkezdték, majd csatlakoztak hozzájuk a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai is. Az együttes erő hamar meghozta eredményét. A rendőrök elfogtak egy 39 éves tiszalúci férfit, aki a halálos kimenetelű gázolás elkövetésével gyanúsítható.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a bűnügyi őrizetbe vett tiszalúci B. S.-sel szemben segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A közlekedési baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség.

 

Információs háttér:

A Büntető Törvénykönyv szerint: Segítségnyújtás elmulasztása 172 § (1) Aki nem nyújt tőle elvárható segítséget sérült vagy olyan személynek, akinek az élete vagy testi épsége közvetlen veszélyben van, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő. (3) A büntetés bűntett miatt három évig, ha a sértett meghal öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a veszélyhelyzetet az elkövető idézi elő, vagy ha a segítségnyújtásra egyébként is köteles.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek