2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Továbbra is San Pedro Sula a legveszélyesebb város a világon

Továbbra is egy hondurasi település, San Pedro Sula a világon a legveszélyesebb város, ahol naponta átlagosan három emberrel végeznek, a gazdaság gyakorlatilag nem működik, a szegénység, a brutalitás és a leszámolások pedig óriási méreteket öltenek. San Pedro Sula második alkalommal lett a legveszélyesebb város a világon egy mexikói szervezet, a Consejo Ciudadano para la Seguridad Pública y la Justicia Penal szerint. A 2002-ben alakult civil szervezet a 300 ezer lakosúnál nagyobb városok bűnözését vizsgálja az interneten is elérhető adatok, valamint a bűnözési statisztikák alapján és állítja fel az erőszaktól leginkább sújtott 50 város rangsorát.
A hondurasi várost a mexikói Acapulco követi a második helyen a 2012-es évről készült összesítésben, míg a harmadik a venezuelai főváros, Caracas. A világ tíz legveszélyesebb városa közé tartozik még a hondurasi fővárost, Tegucigalpát is magában foglaló Distrito Central, a mexikói Torréon, a brazíliai Maceió, a kolumbiai Cali, egy harmadik mexikói város, Nuevo Laredo, a venezuelai Barquisimeto és a braziliai Joao Pessoa.
San Pedro Sulában 1218 gyilkosságot követtek el 2012-ben, ez napi átlagban 3,3 esetet jelent. Hondurasban véres bandaháborúk dúlnak a drogkartellek között, a hatóságok nem tudnak érvényt szerezni a törvénynek, a szegénység egyre mélyebb, az igazságszolgáltatás rendszere hanyatlik – emlékeztetett vasárnapi kiadásában a The Daily Mail című brit lap, amely szerint a nyomornegyedekben és a falvakban a fegyveresek uralma tapasztalható, a rendőrök tehetetlenek és korruptak, sokszor ők maguk is bérgyilkosnak állnak. Egész Latin-Amerikában San Pedro Sula gazdasága az egyik leggyengébben teljesítő, a lakosság 70 százaléka szegénysorban tengődik, sokak számára a bűnözés az egyetlen kiút, vagy az, hogy útra kelnek az Egyesült Államok felé.
A világ legveszélyesebb városainak listáját korábban éveken át Ciudad Juárez vezette, a mexikói település azonban most már az első tízben sem szerepel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek