2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Totális Lyukóvölgy akció

Totális Lyukóvölgy akció

Totális Lyukóvölgy akcióSikeres és eredményes a Miskolci Rendőrkapitányság totális akciója, amely a Lyukóvölgy közbiztonságának helyreállítását célozta meg.

Állampolgári igények és szakmai megfontolások támasztották alá azt a totális akciót, amely jelentős rendőri erőket mozgósít. A demonstratív ellenőrzési sorozatot többek között az indokolta, hogy az utóbbi időszakban megemelkedett a lakosságot közvetlenül érintő bűncselekmények száma, például hétvégi ház feltörések, falopások, köztisztasági szabálysértések. Továbbá a területi adottságok miatt úgymond ideális búvóhelye a bűncselekményt elkövető és körzött személyeknek.

Ehhez igazodott a Vasgyári Rendőrőrs által koordinált és irányított fokozott ellenőrzés célja is: azaz meggátolni a hétvégi házak feltörését, megóvni természeti kincseinket, megfékezni az illegális fakitermeléssel okozott természetkárosítást, bűnmegelőzés.

A probléma teljes körű megoldása érdekében a rendőrség a társszervek bevonásával hajtja végre az akciót. Így a Polgárőrség, a Városőrség, és a Mezőőri szolgálatok munkatársai is aktív szerepet vállalnak. A totális akció sikerét támogatják még a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály quados járőrei, illetve a Miskolci Rendőrkapitányság Kutyás Járőr Csoportja.

A totális Lyukóvölgy akció március 08-án kezdődött, a részeredmények pedig máris biztatóak.

● A 142 rendőri intézkedés történt március 10-ig.

● Összesen 61 gépkocsit és annak vezetőjét ellenőrizték, így sikerült két ittas vezetőt kiszűrni, akiktől a helyszínen elvették a jogosítványukat egyben szabálysértési eljárás indult velük szemben.

● Többek között köztisztasági szabálysértés, vagy a KRESZ különböző szabályainak megsértése miatt 46 feljelentéssel éltek a rendőrök, illetve 11 bírságot szabtak ki.

● Egy férfit bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt állítottak elő a Vasgyári Rendőrőrsre.

● Két körözött férfit sikerült kézre keríteni, akikkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság, illetve a bíróság adott ki elfogató parancsot.

● Egy lopott kerékpár, pedig visszakerült jogos tulajdonosához.

 

„Állandó jelenlétünk eddig is biztosítva volt a Lyukóvölgyben, azonban az ilyen jellegű akciók a lakosságban is megerősítik és bizonyítják azon szándékunkat, hogy megerősítsük és megtartsuk a városrész közbiztonságát. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy pozitívan és támogatóan állnak törekvéseinkhez a környéken élők, éppen ezért szükség szerint újra és újra el tudjuk indítani a totális ellenőrző akciónkat a közeljövőben is, hiszen a MI Rendőrségünk Önökért dolgozik – mondta Soltész Csaba r. százados a Miskolci Rendőrkapitányság Vasgyári Rendőrőrs parancsnoka.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek