2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Tolvajokat fogott a Jobbik Miskolcon

A miskolci önkormányzat biztosítson az időskorúaknak ingyenes állapotjelzőt, hogy veszély esetén egy gombnyomással riaszthassák a rendőrséget. Ezt kéri a Jobbik azok után, hogy a párt képviselői személyesen győződtek meg az idősek kiszolgáltatottságáról.

Jakab Péter a számozott utcákban tartott tájékoztatóján elmondta: az egyik helybeli, 79 éves egyedül élő miskolci nyugdíjas a Jobbiktól kért segítséget, miután a hatóságok nem tudták megfékezni azokat a tolvajokat, akik rendre meglopták. A hölgynek elvitték a tűzifája javát, a maradékot pedig kénytelen a szobában őrizni, hogy legyen esélye túlélni a telet, miközben minden éjjel attól retteg, mikor törik rá az ajtót.

A Jobbik frakcióvezetője közölte, a párt képviselői védelmükbe vették a nénit: egy nap alatt sikerült elkapniuk a hívatlan látogatókat, ugyanakkor arra nekik sincs lehetőségük, hogy minden időskorút őrizzenek.  Ezért arra kérik a miskolci városvezetést, lássák el az időseket jelzőkészülékkel: ha szükséges, egy gombnyomással riaszthassák a rendőrséget, vagy egészségügyi probléma esetén akár a mentőket is.

Jakab Péter szerint Miskolcon egyre drámaibb méreteket ölt a fiatalok elvándorlása, ezért egyre több olyan szépkorú él a városban, aki nem számíthat a családja segítségére. A politikus úgy véli, ebben a helyzetben az önkormányzatnak kötelessége gondoskodnia azokról, akik nyugdíjas éveikre egyedül maradtak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek