2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Dr. Richard M. Satava professzor előadást tart Miskolcon a sebészet jövőjéről

Dr. Richard M. Satava professzor előadást tart Miskolcon a sebészet jövőjéről

A Miskolci Akadémiai Bizottság Sebészeti Munkabizottsága, és a Magyar Sebész Társaság  Észak – Kelet Magyarországi szekciója 2014. november 15-én  11 órakor Tudományos ülést rendez.

A tudományos ülés programja:  

Dr. Richard  M. Satava professzor előadása a sebészet jövőjéről

Dr. Richard  M. Satava sebészprofesszor napjaink egyik nemzetközileg is elismert és tisztelt sebész egyéniség. A professzor életútja, tudományos munkássága, a magyar sebészek érdekében kifejtett tevékenysége példaértékű.
Richard M. Satava USA állampolgár, sebészprofesszor, a Semmelweis Egyetem díszdoktora,
a NASA kiképzett űrhajósa, orvos-ezredes. Egyetemi tanulmányait a Johns Hopkins és a Hahnemann egyetemen végezte, majd a Mayo Clinic-en szerzett sebész szakorvosi képesítést 1974-ben és ugyanott folytatott kísérletes sebészi kutató munkát. Orvosi pályája párhuzamosan haladt a polgári akadémiai centrumokban és a hadseregben. Sebész professzorként 1966-tól Bethesdaban a Uniformed Services University of Health Sciences-en, 1997-től a Yale Egyetemen, majd 2002-től Seattle-ben a University of Washington-ban dolgozott, ugyanitt 2012-től Professzor Emiratus.
Közben a katonai kórházak sebészeti osztályának sebész főorvosa. A kuwaiti háború idején, a „Sivatagi  Vihar” hadművelet alatt az egyik katonai kórház igazgató parancsnoka a Saudi-Arábiában. 1993-tól az Advanced Biomedical Technology, Defense Advanced Research Projekt Agency (DARPA ) program-igazgatója, 1997-től a Yale Egyetem-NASA űrhajózási központ Medical Informatics and Technology igazgatója. 22 nemzetközi és amerikai tudományos társaság, valamint 12 magas impact – factorú tudományos folyóirat szerkesztő  bizottságának tagja.

Magyar kollégáival több mint 25 éve van folyamatos kapcsolata. Nem felejtette el magyar gyökereit: magyar nagymamája még az 1800-as évek végén vándorolt ki Amerikába.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…