2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Térfigyelő-szempárok: kamerák a közbiztonság szolgálatában – VIDEÓVAL!

Térfigyelő-szempárok: kamerák a közbiztonság szolgálatában – VIDEÓVAL!

Információs társadalmunkban a műszaki-technikai eszközök térhódítása sok esetben segíti közvetlenül, vagy közvetve a közrend fenntartását végző szervek munkáját.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon a közelmúltban például közlekedési-, vagyon elleni, valamint erőszakos-garázda jellegű bűncselekmények miatt folytatott eljárásokban segítette elő a nyomozást és könnyítette meg a bizonyítási eljárást.

 

 

Vigyázó térfigyelők

Több ügy eredményes felderítéséhez nyújtottak segítséget a térfigyelő kamerák felvételei a közelmúltban a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon, mely ügyek minden esetben bíróság elé kerültek:

Eljárás indult egy 25 éves sátoraljaújhelyi férfival szemben garázdaság szabálysértése miatt, aki 2011. augusztus 20-án egy helyi benzinkútról úgy távozott gépkocsijával, hogy nagy gázt adva, a gépkocsi kerekeit megkapartatta, majd ugyanezt további két alkalommal megismételte. A benzinkúton tartózkodókban ezzel riadalmat, megbotránkozást keltett. Cselekménye miatt szabálysértési őrizetbe vételére került sor, majd a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság 100,000,-Ft pénzbírsággal sújtotta a garázda gépjárművezetőt.

Eljárás indult egy helyi lakossal szemben, aki 2011. július 05-én személygépjárművel közlekedett Cigánd belterületén. Egy kereszteződéshez érve az elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva behaladt az útkereszteződésbe, ahol nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a védett úton, jobb kéz felől elektromos kerékpárral közlekedő 63 éves helyi lakosnak. A sofőr a gépkocsija jobb oldalával ütközött a kerékpárossal. A baleset során a kerékpáros 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Eljárás indult G. D. kovácsvágási lakos és társai ellen, akik 2011. március 15-én a kerítésen átmászva bementek egy sátoraljaújhelyi udvarra, és onnan 2 db vas állványt tulajdonítottak el 15.000,- Ft értékben.

Eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki 2011. augusztus 10-én Sátoraljaújhely egyik templomának oldaláról rézcsatornát kísérelt meg eltulajdonítani, az azokat rögzítő gyűrűt a falból megpróbálta kiszakítani. Az eltulajdonítani kívánt csatorna értéke a 60.000,- Ft.

A halaszthatatlan nyomozási cselekmények foganatosítása során az elkövető kiléte, két fiatalkorú G. A. és. J. E. sátoraljaújhelyi lakosok személyében megállapítást nyert, akiket a járőrök a helyszín közelében, rövid időn belül elfogtak.

VIDEÓ!!!

 

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…