2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Térfigyelő-szempárok: kamerák a közbiztonság szolgálatában – VIDEÓVAL!

Térfigyelő-szempárok: kamerák a közbiztonság szolgálatában – VIDEÓVAL!

Információs társadalmunkban a műszaki-technikai eszközök térhódítása sok esetben segíti közvetlenül, vagy közvetve a közrend fenntartását végző szervek munkáját.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon a közelmúltban például közlekedési-, vagyon elleni, valamint erőszakos-garázda jellegű bűncselekmények miatt folytatott eljárásokban segítette elő a nyomozást és könnyítette meg a bizonyítási eljárást.

 

 

Vigyázó térfigyelők

Több ügy eredményes felderítéséhez nyújtottak segítséget a térfigyelő kamerák felvételei a közelmúltban a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságon, mely ügyek minden esetben bíróság elé kerültek:

Eljárás indult egy 25 éves sátoraljaújhelyi férfival szemben garázdaság szabálysértése miatt, aki 2011. augusztus 20-án egy helyi benzinkútról úgy távozott gépkocsijával, hogy nagy gázt adva, a gépkocsi kerekeit megkapartatta, majd ugyanezt további két alkalommal megismételte. A benzinkúton tartózkodókban ezzel riadalmat, megbotránkozást keltett. Cselekménye miatt szabálysértési őrizetbe vételére került sor, majd a Sátoraljaújhelyi Városi Bíróság 100,000,-Ft pénzbírsággal sújtotta a garázda gépjárművezetőt.

Eljárás indult egy helyi lakossal szemben, aki 2011. július 05-én személygépjárművel közlekedett Cigánd belterületén. Egy kereszteződéshez érve az elsőbbségadás kötelező közúti jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva behaladt az útkereszteződésbe, ahol nem biztosított továbbhaladási elsőbbséget a védett úton, jobb kéz felől elektromos kerékpárral közlekedő 63 éves helyi lakosnak. A sofőr a gépkocsija jobb oldalával ütközött a kerékpárossal. A baleset során a kerékpáros 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Eljárás indult G. D. kovácsvágási lakos és társai ellen, akik 2011. március 15-én a kerítésen átmászva bementek egy sátoraljaújhelyi udvarra, és onnan 2 db vas állványt tulajdonítottak el 15.000,- Ft értékben.

Eljárás indult ismeretlen tettes ellen, aki 2011. augusztus 10-én Sátoraljaújhely egyik templomának oldaláról rézcsatornát kísérelt meg eltulajdonítani, az azokat rögzítő gyűrűt a falból megpróbálta kiszakítani. Az eltulajdonítani kívánt csatorna értéke a 60.000,- Ft.

A halaszthatatlan nyomozási cselekmények foganatosítása során az elkövető kiléte, két fiatalkorú G. A. és. J. E. sátoraljaújhelyi lakosok személyében megállapítást nyert, akiket a járőrök a helyszín közelében, rövid időn belül elfogtak.

VIDEÓ!!!

 

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek