2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Szabálysértési őrizet, helyszíni bírság és közigazgatási hatósági eljárás

Szabálysértési őrizet, helyszíni bírság és közigazgatási hatósági eljárás

Az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai fokozott ellenőrzést hajtottak végre.

Az Edelényi Rendőrkapitányság szabálysértési előkészítő eljárást indított egy rakacaszendi férfival szemben, aki 2020. június 10-én az esti órákban egy rendszám nélküli autóval közlekedett.  A sofőrt a járőrök Rakacaszenden, a Fazekas úton szűrték ki a forgalomból, aki a gyanú szerint a vezetés megkezdése előtt szeszes italt is fogyasztott, amelyet az alkoholteszter igazolt is. A járőrök azt is megállapították, hogy a sofőrt öt egymást követő esetben eltiltották a járművezetéstől, mely intézkedések jelenleg is érvényben vannak vele szemben.  A rendőrök a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol – a megindított szabálysértési eljárás keretében – őrizetbe vették.

Az Edelényi Rendőrkapitányság illetékességi területén a tehergépjárművel elkövetett közlekedési szabálysértések visszaszorítása céljából 2020. június 11-én a délelőtti órákban a rendőrök ellenőrzést hajtottak végre, amelyben a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai is részt vettek. Az akció során nyolc esetben tártak fel szabályszegést sebességtúllépés, a rakomány nem megfelelő elhelyezése, a jármű nem megfelelő műszaki állapota, illetve a tachográf technikai hiányossága miatt.

Ezeken túlmenően olyan teherautó-sofőrrel szemben is eljárást indítottak, aki a megengedett legnagyobb sebességet túllépve, rakományát nem biztonságosan rögzítve, kopott gumiabroncsokkal, elrepedt szélvédővel rendelkező járművel közlekedett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés, és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Veszélyes tipegők
Egymásra halmozott hamis gyermekszandálokat találtak egy román rendszámú teherautóban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénz…
125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …

További cikkek