2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Sósav szivárgott egy vasúti tartálykocsiból

Szerdán késő este a Miskolci MÁV rendező pályaudvarról érkezett jelzés a miskolci Tűzoltóságra, egy sósavat szállító vasúti tartálykocsi szivárgásáról.

A vegyi konténer és egy gépjárműfecskendő összesen 8 fővel érkezett a helyszínre, ahol az egyik 45 köbméteres tartály lefejtő csonkjánál szivárgott el addig közel 40 liter veszélyes anyag. A tűzoltók teljes vegyvédelmi ruházatban kezdték el a beavatkozást, melynek során egy 600 literes kármentő edényzetbe fogtak fel még több száz liter sósavat, és ezzel párhuzamosan ideiglenesen eltömítették a szivárgás helyét. A mentésbe később bekapcsolódott egy kazincbarcikai vegyipari cég, és a  MÁV vegyi elhárító egysége is.

A sérült tartályt hajnalban – tűzoltói kíséret mellett – a veszélyes anyag felhasználási helyéig vontatták. Személyi sérülés nem történt az eset során.

forrás:langlovagok.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek