2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Sikeres a Kerékpár-jelölő Program

A tiszaújvárosi rendőrök folyamatosan ellenőrzik az illetékességi területükön használt kétkerekűeket és azok tulajdonosait.

Mint ismeretes egy ezidáig egyedülálló Kerékpár-jelölő Programot vezetett be 2014. augusztus 22-én a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság a helyi önkormányzattal közösen.

A rendőrök a kerékpárjelölés bevezetése óta folyamatosan ellenőrzik a bicikliket és azok kormányzóit a jogsértések kiszűrése céljából. A legutóbbi akcióra 2015. február 19-én került sor, amikor a rendőrök több mint két tucat kétkerekűvel közlekedőt ellenőriztek, azonban mindent rendben találtak.

A programhoz kapcsolódóan Tiszaújváros Önkormányzata a közelmúltban nagyteljesítményű UV lámpákat adományozott a rendőrségnek, amely nagymértékben megkönnyíti a kerékpárokon lévő egyedi azonosítók leolvasását.

Kiemelkedő, hogy a program bevezetése óta összesen 670 kerékpárt vontak be a rendszerbe, melyek közül egyetlen megjelölt biciklit sem tulajdonítottak el Tiszaújvárosban. A kerékpárlopások száma az azóta eltelt időben jelentősen csökkent.

A fényképfelvételeket a Tisza Média Kft készítette.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…