2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Siker a közös lovas-szolgálat során

Kábelégető tolvajt fogtak a sárospataki járőrök egy tereplovaglásos akció során a Királyhegy alatti szőlőterületen.

Az „egyes települések közbiztonságának javítását célzó együttműködéshez kapcsolódó támogatások elnyerésére” kiírt belügyminisztériumi pályázat keretében a Zempléni Lovas Egyesülettel kötött együttműködési megállapodást a Sárospataki Rendőrkapitányság. Ennek keretében a sárospataki rendőrök és lovasok együtt ellenőrzik a külterületeket.

Az egyik járőrözés során arra lettek figyelmesek a lovasok, hogy egy közeli szőlős területen füstöl valami, majd közelebb lovagolva azt látták, hogy egy férfi műanyag bevonatú kábeleket éget.

A tereplovagláson részt vevő rendőrök ellenőrzés alá vonták a kábel-égető férfit. A számonkérés során kiderült, hogy az igazoltatott egy Sárospatakhoz közeli tanyánál a villanyoszlopról szerelt le, természetesen engedély nélkül több méter műanyag szigetelésű alumínium kábelt, amit értékesíteni szeretett volna. Előtte azonban le akarta égetni róla a műanyag szigetelést, azért ment ki a szőlőkhöz, hogy az égetés során keletkező füstöt ne lássák mások.

A tüzet a cselekményt észlelő lovas egyesület tagjai eloltatták, az elkövetőt a benzines kannájával és a zsákjában lévő több méter kábellel a rendőrök a Sárospataki Rendőrkapitányságra előállították.

Az elkövetővel szemben a kábelégetés miatt az 1999. évi LXIX. tv. 148.§. (1) bekezdésében foglalt környezetvédelmi szabálysértés elkövetése miatt Sárospatak Város Jegyzője 30.000 Ft. pénzbírsággal sújtotta. A lopás miatt a Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya indított büntetőeljárást a férfival szemben.

 

A Sárospataki Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek