2024. 05. 17. péntek

Paszkál
1 EUR 386 HUF
1 GBP 450 HUF
Repkedtek az évek és a milliók

Repkedtek az évek és a milliók

Repkedtek az évek és a milliók A latinamerikai kábítószercsempészek által elhíresült társaság mind a 12 bíróság elé állított tagját elítélték első fokon. A hálózat hazai szervezője 12 évet kapott, nigériai élettársa 8 évet, a nagymamája pedig 2 év felfüggesztettet.

A Sebe Mária vezette első fokon eljáró bírói tanács június 12-én példás büntetést hozott, F. Andrásné 12 év, 5 millió forint vagyonelkobzás, a nigériai Jerryt (8 év, 10 évre kitiltás Magyarországról és 5 millió forint vagyonelkobzás), H. Tímea (7 év, 1 millió forint), .. özv. S. Józsefné (2 év felfüggesztett) és M. Róbert (10 év, 13 millió forint). „Elfogult volt a bíróság” – szólt közbe  az utolsó férfi, mikor megtudta mennyit is kapott.

A bírónő szóbeli indoklása szerint részben bűnszervezetben követték el a jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélést. Tételesen felsorolta, hogy Dél-Amerikából ki mikor mennyi kokaint csempészett be Európába. A spanyolországi központú nigériai kábítószercsempész banda Jerry  és élettársa F. Andrásné szervezésében magyarok drogfutárokat szervezett be, akik turistaként elutaztak az egzotikus országokba, majd hasban, cipőben vagy táskában kokaint csempésztek, általában 3-4 ezer eurót ért egy fuvar. Az árú Európán belüli mozgatása pedig ezer eurót. Az is megtörtént, hogy F. Andrásné terhesen hozott Curacaoról kokaint. Sőt, egy alkalommal a nagymamáját, özv. S. Józsefnét is beszervezte, akinek egy kilogramm kokaint rejtő csomagot kötöttek a hátára. A sikeres tranzakció után meg is dicsérte telefonon a nagyit – pechjére lehallgatták. Egyébként eljárástechnikai malőr miatt a lehallgatásoknak csak egy részét fogadta el a bíróság, Jerry esetében pedig ugyancsak bakiztak, ezért sok mindent nem vizsgálhatott a bíróság. Az Equadorban büntetését töltő két miskolci kábítószercsempész is ehhez a társasághoz tartozott.  Volt olyan futár akinek a gyomrában perforálódott a kábítószer és életét vesztette…

Az elítéltek döntő többsége a helyszínen bejelentette, hogy fellebbez, pedig akár rosszabbul is járhatnak…

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek