2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rendszerbénító kazincbarcikai kábeltolvajok

Kazincbarcikán több emeletes lakóházban szünetelt a telefon és az internet szolgáltatás a kábeltolvajok áldatlan tevékenysége miatt. A rendőrök akkor fogták el az elkövetőket, amikor a helyi fém átvevőhely felé mentek leadni a zsákmányt.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást ismeretlen elkövetők ellen, mivel több helyi emeletes lakóház alagsorából kábeleket tulajdonítottak el a napokban. A kapitányság járőrei 2013. április 3-án a délelőtti órákban igazoltattak két fiatalembert, akik kezükben kábelkötegeket cipeltek.

A rendőrségre előállított V. Gábor 19 éves dédestapolcsányi és K. Balázs 19 éves kazincbarcikai férfiak beismerő vallomást tettek. A gyanúsítottak kihallgatásuk során a nyomozók előtt több hasonló módon kivitelezett bűncselekmény elkövetéséről is számot adtak. Az eljárás során az is kiderült, hogy a korábban elkövetett lopásoknál szerepet játszott a 16 éves B. Krisztián is. A tolvajok módszere egyszerű volt: fondorlatos módon bejutottak az épületbe, majd az alagsorban fogóval válogatás nélkül levágták a kábeleket.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a három gyanúsítottal szemben lopás és közérdekű üzem megzavarása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Szűrjük a hívatlanokat: Zárt kapuval védjük házunkat!

Az eljárás során felmerült olyan információ, hogy az elkövetők a kapucsengőt használva jutottak be, az épületekbe, mivel a lakók gyanútlanul beengedték őket. A Rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében a kaputelefonokat biztonságtechnikai eszközként is használják! Minden esetben célszerű megbizonyosodni arról, hogy kit és milyen célzattal engednek be a lakóházba.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek