2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Rendőrségi hírek a Szerencsi Rendőrkapitányságról

A Szerencsi Rendőrkapitányságra érkezett bejelentés, miszerint Taktaszadán egy üzletbe ismeretlen tettesek betörtek. A helyszínen megállapítást nyert hogy a bolt fémráccsal védett ablaküvegei közül kettőt betörtek, majd az ablakon benyúlva a boltból üdítőitalt, sört tulajdonítottak el. A rendőrség lopás miatt indított büntetőeljárást. A terület tulajdonosa tett bejelentést a Szerencsi Rendőrkapitányság ügyeletére, miszerint a régi 37-es számú fő út és Újharangod közötti akácos részről, ketten engedély nélkül fát vágnak. A helyszínre érkező járőrök azt látták, hogy egy kerékpárra akácfa van pakolva, illetve két férfi a rendőrök érkezését észlelve elfutott. A járőrök azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását és a szántóföld füves területén elfogtak két gesztelyi lakost, akiket előállítottak a Szerencsi Rendőrkapitányságra. Mindkettőjüket szabálysértési őrizetbe vették. Cselekményükért a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban elzárásra ítélte őket.

Egy taktaszadai bolt vezetője telefonon tett bejelentést a Szerencsi Rendőrkapitányságra, mert az üzlet riasztója a mobiltelefonjára betörésjelzést küldött. A helyszínre érkező járőrök azt észlelték, hogy az egyik ablakot betörték, majd azon keresztül benyúlva onnan 50 db üdítő italt eltulajdonítottak. Az ügyben a Taktaharkány Rendőrőrs betöréses lopás miatt folytat eljárást.

Egy szerencsi asszony telefonon tett bejelentést a rendőrkapitányságra, mert elvált férje akivel egy házban él, az utóbbi időben italozó életmódot folytat, az asszonyt szidalmazza, trágár szavakkal illeti, több alkalommal tettleg is bántalmazta. Így volt ez aznap is. A kiérkező rendőrök a férfit előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, majd vele szemben ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésére került sor.

A Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsének járőrei Tokajban gépjármű ellenőrzést hajtottak végre, melynek során megállítottak egy külföldi rendszámú kisteher-gépkocsit. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a járműben utazó három személy közül ketten külföldiek. Mivel az autó csak két személyes, ezért az egyik utas szabálytalanul a raktérben utazott. Az ellenőrzés során a gépkocsi vezetőjével szemben alkoholszondát is alkalmaztak, amely alkoholos befolyásoltságot mutatott.  Mindeközben a jármű rakterében ülő külföldi férfi feldúltan és szemmel láthatóan ittas állapotban kiszállt és idegen nyelven fennhangon kiabált az intézkedő rendőrök felé. Miután az ittas vezetővel közölték a járőrök, hogy további intézkedések végett előállítják, a hangoskodó utas még ingerültebb lett és mutogatni, hadonászni kezdett az intézkedő rendőrök felé. Ezért a rendőrök őt is előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság szabálysértése miatt őrizetbe vették. Cselekményéért a Szerencsi Városi Bíróság gyorsított eljárásban pénzbírság megfizetésére ítélte.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek